Supa falsă de pui este perfectă dacă ții post în această perioadă. Iată cât de simplu se prepară.
Ingrediente
- 3 morcovi
- 150 gr rădăcină ţelină
- 1 linguriţă piper boabe
- 3 linguri ulei
- 100 gr razalăi (sau tăieţei/fidea fără ou pentru varianta de post)
- pătrunjel verde
- sare
Vezi și: Tăiței cu varză. Rețeta de post delicioasă
Cum se prepară
Se dau 2 morcovi pe razătoarea mică. Se încinge uleiul într-o oală şi se călesc morcovii timp de 15 minute la foc mic, potrivit e-retete.ro. Se amestecă din când în când în ei. Se adaugă 1.5 l apă peste morcovii căliţi, împreună cu ţelina tăiată felii, 1 linguriţă sare şi piperul boabe. Se fierbe totul la foc mediu timp de 30 minute.
Într-o altă oală se pune la fiert multă apă cu sare şi, când apa fierbe, se adaugă morcovul rămas tăiat rondele şi razalăii. Se fierb puţin peste 10 minute. Dacă folosiţi tăieţei cumpăraţi consultaţi timpul de fierbere de pe pachet
Se strecoară supa preparată pe morcovii răzuiţi. Aceasta va fi baza supei noastre. Se strecoară razalăii şi morcovii rondele. Se pun în supa bază. Se mai adăugă în supă cam 3 linguri din morcovii răzuiţi. Se drege supă de sare. Se serveşte cu pătrunjel verde tocat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu