Supă picantă de pui cu lămâie și ghimbir: o rețetă neobișnuită

Supă picantă de pui cu lămâie și ghimbir, o rețetă neobișnuită. Sursa - pixabay.com
Supă picantă de pui cu lămâie și ghimbir, o rețetă neobișnuită. Sursa - pixabay.com

Supa de pui este un nelipsită de pe mese, mai ales în sezonul rece.

Fiecare dintre noi are propria rețetă pentru prepararea supei de pui, dar dacă ești gata să experimentezi, ar trebui să încerci ceva nou.

Această rețetă neașteptată de supă de pui folosește lămâie, ghimbir și mai multe tipuri de ardei. Supa va fi bogată în vitamine, și te va încălzi, ceea ce este au avantaj în sezonul rece. 

Ingrediente:

pulpe și aripi de pui - 1 kg,

ceapă - 2 bucăți, 

morcovi - 2 bucăți,

țelină - 2 bucăți,

căpățână de usturoi - 1 bucată,

ardei iute - 1 bucată,

ghimbir - 2 bucăți mici,

pătrunjel - 1 legătură,

semințe de coriandru - 1 lingură,

sare și piper negru - după gust,

spanac - 150 grame, 

lămâi - 2 bucăți.

 

Modul de preparare

Ceapa se curăță și se taie rondele. La fel, se procedează și cu morcovii. Țelina se taie grosier. Usturoiul se zdrobește, iar ardeiul iute se taie pe fâșii. Curăță și toacă ghimbirul, iar lămâia se taie felii.

Canea de pui se pune la fiert într-o oală mare cu apă. Nu uita să aduni spuma. Când carnea este fiartă, se scoate din oală și, în bulion, se adaugă ceapa, morcovul, țelina, usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul, pătrunjelul, coriandru. Se condimentează cu sare și piper. Acoperă oala și fierbe supa circa 30 de minute.

Între timp, carnea se scoate de pe oase, se toacă și se adaugă înapoi în oală. Supa se mai fierbe 10 minute. Când supa este gata, spanacul și feliile de lămâie se împart în boluri, iar deasupra se toană câte un polonic de supă de pui. Poftă bună!

 

Supă cremă cu varză murată, o mâncare perfectă pentru Postul Crăciunului

 

Fiindcă ne aflăm în Postul Crăciunului, multe persoane vor să prepare rețete delicioase, dar fără carne, unt, cașcaval sau brânză. Tocmai de aceea, vă oferim rețeta unei supe cremă de varză murată.

Pentru prepararea acestei supe veți avea nevoie de următoarele produse:


varză murată - 300 grame,

cartofi - 200 grame,

ceapă - 150 grame,

usturoi uscat - 1 linguriță,

chimen - 0,5 linguriță,

ulei - 3 linguri pentru prăjit,

sare, piper negru - după gust.

 

Modul de preparare

Într-o tigaie cu fundul gros se încinge uleiul și se călește ceapa tăiata în jumătăți de rondele, până devine aurie.

Adăugați usturoiul și chimenul. Urmează, apoi, 200 grame de varză murată, cartofi tocați, sarea și piperul. Se toarnă 1 litru de apă clocotită și se fierbe până când cartofii sunt gata.Se macină supa gătită cu un blender. 

Prăjiți varza rămasă (100 grame) până devine aurie. Turnați supa cremă în farfurii și întindeți deasupra varză prăjită. Poftă bună!

 

Supă cremă de vinete și parmezan. Rețeta zilei

Ați preparat vreodată supă cremă de vinete cu parmezan? Dacă nu, iată o rețetă originală și gustoasă. Vinetele sunt delicioase în cominația cu brânza. Dacă vreți să vă convingeți, pregătiți această supă cremă de vinete și parmezan.

Ingrediente (pentru 4 porții):

3 vinete,

450 ml de lapte,

200 ml apă,

4 linguri de petale de migdale,

100 grame de parmezan,

sare și piper după gust.

 

Modul de preparare

Tăiați vinetele în jumătate pe lungime, crestați-le, sărați-le și lăsați-le să se scurgă de amărăciune. Clătiți-le apoi în apă rece și uscați-le cu un prosop de hârtie.

Puneți o crenguță de cimbru pe fiecare jumătate de vinete. Vinetele la cuptorul încins la 220° pentru 40-50 de minute. După ce s-au copt și răcit, îndepărtați-le pielea.  

Supă delicioasă de linte. Cum să-i dai mai multă aromă și cum să o gătești rapid

Prăjiți migdalele într-o tigaie uscată, câteva minute, până devin aurii. Peste pulpa de vinete se toarnă laptele și apa, se adaugă parmezanul ras. Nu uitații să păstrați puțin parmezan pentru decor.

Vinetele cu lapte, apă și parmezan se pun, pe aragaz, la foc mediu, și se fierb aproximativ 5 minute. Se pasează apoi cu un blender până la omogenizare. Condimentați cu sare și piper. 

Rumeniți pâinea pe ambele părți într-o tigaie uscată. Supa se toarnă  în farfurii, se adaugă parmezan ras și fulgi de migdale. Stropiți supa cu ulei de măsline și serviți-o cu pâine prăjită.

Dovleac înăbușit cu mere, un desert care se prepară ușor. Cei dragi îl vor adora

Această supă permite vă permite să experimentați. Migdalele pot fi ușor înlocuite cu nuci. O parte din vinete poate fi înlocuită cu dovlecel. Puteți adăuga roșii și ardei copți.

Supa se potrivește și vegetarienilor dacă înlocuiți laptele cu lapte vegetal. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel