Ați citit bine, da: "Supă pisată" din pui prăjit. Aceasta rețetă este una veche, regăsită într-o colecție de preparate din 1985.
"Să iei un pui şi să-l prăjeşti şi jumătate de franzelă iar prăjită (puiul să fie tăiat bucăţi). Când vor fi puiul şi franzela prăjite, se pun în piuliţă şi se pisează bine. Apoi, se pune amestecătura în oală şi se umple cu zamă bună. Se fierbe timp de un ceas. Când va fi fiartă, se dă prin sită şi, dacă va fi zama aceea prea groasă, se mai subţie cu zamă curata şi, când va fi de turnat în chisă, să-i puie marole şi rânză, fierte bine şi tăiate mărunţel şi felii de franzelă rumenite şi va fi gata".
*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Vezi și: Cu ce poți înlocui rântașul de făină în mâncare. Ideea salvatoare a bucătarilor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu