Dacă ții post în această perioadă, trebuie să încerci rețeta de supă rusească de ciuperci. Iată cum se prepară.
Publicitate
Ingrediente
600 grame ciuperci spălate şi curăţate, de pădure ar fi ideal ( eu am avut hribi, panisoare, vulpiţe, ghebe şi câţiva iuţari)
1 ceapă
1 morcov
5 linguri ulei floarea soarelui
4 castraveţi muraţi
2 linguri pastă de tomate
2 foi de dafin
2,5 l stock de legume
1 lingură făină albă
sare după gust
piper după gust
200 gr măsline fără sâmburi
1 legătura pătrunjel
1 felie de lămâie pentru fiecare porţie
Vezi și: Cum faci CHIFTELE de POST. Rețeta numai bună în Postul Crăciunului!
Cum se prepară
Spălăm ceapa, o tocăm şi o călim în 3 linguri de ulei, timp de 2 minute. Adăugăm morcovul spălat şi dat prin razătoarea mare. Mai lăsăm 2-3 minute. Adăugăm pasta de tomate şi făina. Amestecăm şi mai înăbuşim 2 minute, potrivit bucataras.ro.
În paralel, ciupercile spălate le călim separat într-o tigaie în celelalte linguri de ulei, la foc mediu, timp de 8 minute. Castraveţii îi tăiem cubuleţe şi-i fierbem separat 8 min, adăugăm peste morcov şi ceapa, înăbuşim 5 minute. Adăugăm ciupercile şi mai înăbuşim 5 minute. Adăugăm măslinele, stock-ul de legume şi foile de dafin, fierbem la foc mic 10 minute, acoperit cu capac.
Pătrunjelul spălat şi zvântat îl tocam mărunt. Se serveşte cu câte o feliuţă de lămâie şi verdeaţa proaspătă. Când nu e post se poate servi şi cu smântână sau cu iaurt.
Vezi și: Mici sârbești de post. Sunt demențiali! Trebuie să încerci rețeta asta
Rețetă rapidă de post: Chiftele pufoase, foarte ușor de făcut. Gust surprinzător de bun
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu