Ai încercat vreodată supa sârbească de fasole? Dacă nu, iată rețeta savuroasă de Pasulj.
Ingrediente
- 200 g de fasole albă
- 300 g de coaste de porc
- 2 cepe potrivite tocate cubulețe
- 1 morcov mare dat pe răzătoare
- 1 foaie de dafin
- 1 ardei iute (opțional)
- 2 lingurițe boia
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 linguriță de piper
- 1 linguriță de vegeta (sau sare)
- 3 linguri ulei
- 2 linguri făină
- 3-4 căței de usturoi
- 2 linguri de pătrunjel tocat
Cum se prepară pasulj
Boabele de fasole se pun într-o oală de supă și se acoperă cu apă. Apa se aduce la fierbere și apoi lichidul se aruncă. 3 litri de apă proaspătă se adaugă peste fasole. Focul trebuie păstrat la mediu. Se mai adaugă coastele de porc, o ceapa, frunza de dafin, rădăcina de pătrunjel, piperul și ardeiul iute, potrivit retete-unica.ro. Se dă în fiert și se dă focul la minim pentru 1 – 1,5 ore până fasolea se înmoaie.
Într-o tigaie se încinge uleiul și se călește o ceapă tocată. Se fierbe la foc mic timp de 5 minute și apoi se adaugă 2 linguri de făină. Se continua amestecarea timp de 3 minute. Usturoiul tocat și boiaua se adaugă peste ceapă. Se omogenizează până când ajunge la consistența unei paste.
Pasta obținută în tigaie se adaugă în oala de supă, peste fasole. Se mai fierbe 5-10 minute până când supa se îngroașă. Se gustă. Dacă mai este necesar se adaugă vegeta sau sare. După ce se oprește focul se adaugă pătrunjelul tocat. Se servește cu pâine proaspătă crocantă.
BONUS: Zabaione, desertul senzațional din Italia
Ingrediente
- 4 gălbenușuri
- 4 linguri de zahăr pudră
- 4 linguri de vin de Porto (Marsala, Moscato d'Asti)
Cum se prepară
Zabaione sau zabaglione, sabayon, sambaione este un desert pentru adulți cu origini italienești din secolul 15. Acest desert cremă are la bază gălbenuș de ou, zahăr și vin dulce, potrivit retete.unica.ro.
Într-un bol amestecăm gălbenușurile cu zahărul. Se continuă amestecarea până ce zahărul se dizolvă. Se adaugă vinul și se continuă amestecarea. Amestecul de Zabaione se transferă într-un bol sau cratiță care va fi pus deasupra unui alt vas ce conține apă și care se află pe foc (procedeul de bain-marie). Zabaione se amestecă constant, având grijă să nu ajungă la fierbere. Pentru a obține o crema zabaglione fină se va amesteca non-stop până se va îngroșa. Crema zabaione se tornă în pahare și se poate consuma caldă sau rece (după câteva ore la frigider). Se savurează alături de pișcoturi. Acest desert trebuie consumat cât mai repede datorită conținutului de ouă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu