A22 Sports, compania care promovează Super Liga europeană de fotbal, a trimis marţi o scrisoare UEFA prin care îi cere să înceteze comportamentul său anticoncurenţial în legătură cu monopolul asupra Ligii Campionilor, în caz contrar, organismul condus de Aleksander Ceferin expunându-se unor noi bătălii legale, transmite RMC Sport.
La câteva săptămâni după verdictul Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), care a dispus UEFA să respecte regulile concurenţei pentru organizarea Ligii Campionilor şi a competiţiilor sale, Super Liga nu renunţă. Compania A22 Sports a trimis marţi o scrisoare foarte dură către UEFA.
"Vă scriem pentru a ne exprima profunda îngrijorare legată de comportamentul UEFA în ceea ce priveşte iniţiativele comerciale ale A22 Sports Management", a scris compania condusă de Bernd Reichart. "Acest comportament a provocat deja daune materiale A22 (şi altor părţi), daune care continuă să crească", se afirmă în această scrisoare.
O primă propunere de creare a Super Ligii din partea a 12 cluburi din Anglia, Spania şi Italia a fost respinsă vehement de fotbalul european, cu proteste de la suporteri până la conduceri de ligi naţionale, însă A22 Sports a prezentat o nouă versiune în februarie 2023, în paralel cu bătălia sa juridică împotriva monopolului UEFA.
Dacă organismul condus de Aleksander Ceferin şi-a modificat de atunci statutul pentru a se conforma legislaţiei europene, compania concurentă consideră că această evoluţie este insuficientă. Susţinută în continuare de ultimii membri fondatori implicaţi, Real Madrid şi FC Barcelona, A22 Sports Management şi-a reiterat criticile la adresa UEFA.
"Măsurile anticoncurenţiale luate de UEFA au ca obiectiv final excluderea concurenţilor precum A22 de pe piaţa europeană a competiţiilor intercluburi. Ele sunt ilegale şi vor agrava prejudiciile deja substanţiale la care se expune UEFA ca urmare a acţiunilor sale anterioare", au continuat semnatarii acestei scrisori, co-fondatorii John Hahn şi Anas Laghari, precum şi Bernd Reichart.
Iar oficialii A22 Sports au ameninţat UEFA cu alte acţiuni în justiţie pentru a obţine câştig de cauză: "Ne rezervăm pe deplin dreptul de a lua toate măsurile adecvate în toate jurisdicţiile relevante împotriva UEFA şi, acolo unde este cazul, a liderilor UEFA relevanţi, căutând atât măsuri corective, cât şi compensaţia corespunzătoare pentru prejudiciul material cauzat. Un astfel de comportament anticoncurenţial a cauzat deja şi continuă să cauzeze prejudicii A22, proiectelor şi partenerilor săi."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu