Astronomii vor trăi o bucurie "cerească" în ziua de Anul Nou, deoarece ca avea loc SUPER LUNA, fenomenul așteptat care vine să lumineze cerul.
Prima lună plină a lunii ianuarie, cu care începe a doua etapă din "Trilogia SUPER LUNII" pe 2018, cunoscuta sub denumirea de "Wolf Moon" (Luna Lupului), este una dintre cele două super-luni care vor îi încânta pe pasionații de fenomene astronomice încă de la începutul anului 2018, după ultima manifestare a fenomenului, din 3 decembrie.
Prima SUPER LUNĂ 2018 va ajunge la apogeu în noaptea de 1 ianuarie, într-o aliniere datorită ciclului lunar și calendaristic.
Triburilor native americane vechi au numit prima lună plină a anului după lup, pentru că era timpul anului când cetele de animale încep să urle în afara pădurilor. Acest fenomen va fi urmat rapid de o a doua super-lună pe 31 ianuarie, care va fi o luna albastră, după cum spun astronomii, citați de Evening Standard.
Ce este o Super-LUNĂ?
SUPER LUNA se întâmplă când o lună plină ajunge la cea mai mică distanță față de Pământ în timpul rotației sale. Astfel, SUPER-LUNA apare cu aproximativ 14% mai mare și cu 30% mai luminoasă când se întâmplă acest fenomen, potrivit NASA.
Modificările sunt greu de observat cu ochiul liber atunci când luna este în înaltul cerului, dar impactul vizual poate fi dramatic când luna se ridică sau staționează aparent pe cer.
Prima lună plină în 2018, care va fi cea mai mare și mai apropiată SUPER-LUNĂ a anului viitor, va avea maximumul în noaptea dintre 1 și 2 ianuarie. Aceasta va atinge vârful la ora 2.24 GMT, conform Observatorul Regal din Greenwich, deoarece atunci când luna va fi perfect luminată de soare.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News