”Super-ofertă” la înșelătorie cu carduri de transport în comun. Marile orașe, în atenția fraudelor

FOTO: DC News
FOTO: DC News

Înșelătorii cu carduri de transport în comun. La ce trebuie să fiți atenți când vin ”super-oferte” pe internet.

Locuitori din marile orașe, adepți ai transportului în comun, au fost ”momiți” spre paginii false ale companiilor de transport care le promiteau carduri de transport ”cu o perioadă de valabilitate de 6 luni și fără restricții la toate tipurile de transport”, oferta era la o sumă de numai 12 lei, ”valabilă pentru primele 500 de persoane”, iar pentru a beneficia de această ofertă doritorii trebuiau să dea click pe un link care îi trimitea la o pagină clonată a site-ului oficial, unde se solicita completarea unor date personale.

Același mesaj a apărut pe pagini ”sponsorizate” de la mai multe companii de transport din țară, precum Cluj-Napoca, Brașov, Constanța sau Iași, singurele detalii care difereau erau datele de valabilitate ale ofertei,respectiv ocazia cu care apărea această ofertă, de la 20 de ani de aniversare a Companiei de Transport Public Transurb Galați”, care are însă peste 120 de ani de experiență, potrivit site-ului oficial, la 125 de ani ai CTP Cluj-Napoca sau 80 de ani ai CTP Iași.  

”Ei au trecut în anunț că transportul public din Iași împlinește 80 de ani. De fapt, sunt 127. Nici măcar nu au fost atenți la detalii. Deocamdată, nu a fost sesizată nicio problemă, nu au cum să intre în sistemul nostru, iar cardurile, le putem elibera doar noi, nu mai are altcineva acces. De asemenea, am trimis solicitare și la Facebook, ca pagina respectivă să fie închisă”, a precizat Cristian Stoica, directorul general CTP Iași, scrie presa locală.

Ținta, persoanele din marile orașe

Anunțul este sponsorizat pe Facebook, iar ținta sunt persoanele care locuiesc în aceste orașe.

”Dorim să vă informăm că recent a apărut pe Facebook o campanie înșelătoare cu privire la un așa-zis card de transport cu o valabilitate de 6 luni și fără restricții la toate tipurile de transport la 12 lei. Vă rugăm să rețineți că această informație NU este reală și NU provine de pe pagina oficială a companiei noastre.

Pentru a evita orice neplăceri, vă sfătuim să verificați întotdeauna informațiile legate de abonamente/carduri valabile doar pe canalele oficiale ale companiei, respectiv site-ul www.ctpcj.ro, pagina noastră de social media, de la punctele de vânzare autorizate și prin intermediul comunicatelor de presă transmise mass-mediei locale, singurele surse de informații corecte și actualizate.Vă mulțumim pentru încrederea acordată serviciilor noastre”, a transmis CTP Cluj-Napoca pe pagina oficială de Facebook. 

”Vă rugăm să nu luați în considerare aceste zvonuri și să vă informați doar din surse oficiale. Orice ofertă oficială legată de cardurile de transport va fi comunicată exclusiv prin canalele oficiale ale companiei de transport sau ale autorităților locale. (...) Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru responsabilitatea de a verifica informațiile înainte de a le distribui”, a transmis compania Transurb Galați pe site-ul oficial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel