Un super aliment, ieftin și accesibil tuturor, s-a demonstrat a fi cel mai puternic antioxidant din lume.
Fructele de goji se găsesc, astăzi, pe rafturile tuturor magazinelor din România. Puțin știu însă că acele bobițe roții, cu gust dulce-acrișor, au devenit indispensabile în rețele naturiste. Motivul este exectul antioxidant al acestora, mult mai puternic decât al oricăror alimente din lume. Fructele goji sunt folosite din vechi timpuri în medicina chineză, iar călugării budiști le folosesc pentru efectul lor antiîmbătrânire. Este important de știut că acest super aliment este un remediu extraordinar anticancer, scrie doctorulzilei.ro.
Cum trebuie consumat
”Cerul este limita, atunci când vine vorba despre includerea fructelor de goji în alimentația de zi cu zi. Reprezintă o sursă importantă de antioxidanți. Dar nu trebuie să credeți orbește toate beneficiile atribuite consumului acestui superfruct”, spune Rosanna Lee, specialist în nutriție și sănătate la Buffalo General Hospital din Toronto, Canada.
Pentru a obține efectele benefice organismului, se recomandă consumul de 20-30 g fructe de goji pe zi.
Citeste si
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu