Superliga Europei. Radu Banciu spune că "suporterii sunt ultimii care contează"

Fotografie de la Furknsaglam, Pexels
Fotografie de la Furknsaglam, Pexels

Jurnalistul Radu Banciu a analizat posiblitatea înfiinţării unei Superligi europene de fotbal, după ce CJUE a decis că UEFA şi FIFA nu pot avea monopol pe competiţiile de fotbal. 

Radu Banciu spune că UEFA şi FIFA nu mai pot opri cluburile europene să îşi creeze o nouă competiţie, aşa cum niciun moment cu adevărat istoric nu a putut fi oprit. 

"În timp, eu cred că se vor întâmpla multe. Deocamdată, ăia de la agenţia care patronează această Superligă nenăscută au făcut deja anunţul, au planificat competiţiile. Ele nu sunt nişte ligi închise. I-a speriat asta pe şpăgarii UEFA şi FIFA, au zis că să nu se intre într-o competiţie închisă, că asta ar deranja publicul.

Care şi el fusese tot şpăguit, finalmente, de media care se ocupă de asta. Dar aia nu e o competiţie închisă. Ăştia au prezentat un proiect care nu are nicio legătură cu competiţiile închise. Însă ce mi se pare depăşit în discursul UEFA este chestiunea asta cu "pentru toată lumea". Discursul lui Aleksandr Ceferin e centrat pe oameni. De zici că e liga lui Tolontan. Care oameni? Toate competiţiile de fotbal patronate de FIFA şi UEFA sunt pe business, nu pe nasturi. Singurul interes e unul comercial. Joc e acasă, când joci cu copilul Nu Te Supăra Frate. Aici e o afacere.

Trebuie să convenim că singurul interes al acestor entităţi e banul. Acum au venit alţii, ca peste tot unde e concurenţă. Au primit dreptul să îşi deschidă o altă jucărie de tipul ăsta, bazată tot pe bani. Se va întâmpla ca peste tot unde există concurenţă pe piaţă, vor începe negocieri. Va veni Ceferin şi le va propune nişte sume mai mari cluburilor. Dar este vorba tot despre bani. O să vedeţi, nu se va spune că se schimbă formatul, că UEFA strânge cureaua. Nu va mai exista aşa ceva. Când se va spune că nu mai sunt bani, toţi se duc în partea cealaltă, la mai mult mălai", a declarat Radu Banciu. C

Citește continuarea pe DCSport

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel