Superstiții de 29 februarie, de la noroc în afaceri la ghinion în căsătorie

FOTO: DC News
FOTO: DC News

Iată câteva superstiții legate de ziua de 29 februarie.

Unii ar spune că 29 februarie este doar o zi în plus în calendar, în anii bisecți, motiv pentru care nu acordă așa de multă importanță, însă există o serie de superstiții legate de această zi.

Începând cu secolul al XVI-lea, anii bisecți au fost o invenție a calendarului gregorian, pentru a remedia o discrepanță în anul solar. Ținând cont de faptul că este nevoie de aproximativ 365,2422 zile în fiecare an pentru ca Pământul să se învârtă în jurul Soarelui, acest fragment în plus (aproximativ șase ore pe an) se adună în timp. Astfel, zilele bisectoriale reglează lucrurile, deoarece fără ele, nu am fi sincronizați cu anotimpurile, ceea ce ar provoca pagube pentru agricultori și culturile lor, precum și pentru vacanțele școlare.

Superstiții legate de 29 februarie

Tradiția anului bisect în Irlanda

În Irlanda, ziua de 29 februarie este cunoscută sub numele de Ziua Burlacilor sau Privilegiul Doamnelor, când, conform tradiției, femeile pot cere în căsătorie bărbații, în loc să aștepte să fie curtate. În timp ce unii susțin că este permis doar un răspuns "Da", alții spun că bărbatul poate refuza, dar trebuie să îi cumpere admiratoarei sale un cadou.

Semn rău pentru căsătoriile din 29 februarie

În conformitate cu obiceiurile grecești, căsătoria în timpul unui an bisect, în special în 29 februarie, este considerată ghinionistă, deoarece rapoartele afirmă că mariajul ar putea duce la divorț.

Suferință pentru cei născuți în 29 februarie

În Scoția, există o credință conform căreia persoanele care se nasc în 29 februarie vor avea parte de o viață plină de greutăți. Nu doar atât, ci, în general, unii consideră că anul bisect este un an rău pentru fermieri. Unele rapoarte de superstiții legate de acest an sunt că și numărul deceselor crește brusc și că mulți oameni mor în acel an anume, scrie LiveMint.

Oportunism și noroc

Pe de altă parte, unii cred că 29 februarie este o zi specială pentru a întreprinde acțiuni riscante sau pentru a profita de oportunități, deoarece este considerată a fi asociată cu norocul și schimbările pozitive.

După cum se vede, aceste superstiții pot varia în funcție de cultură și de tradițiile specifice unei regiuni sau unei comunități, iar unele dintre ele pot fi mai mult anecdote sau povești tradiționale decât credințe profunde.

Citește și: 29 februarie, ziua care se repetă doar o dată la 4 ani. Superstiții despre anul bisect

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel