Nouă ”modă” periculoasă între pasionații de fitness: ingerarea de suplimente alimentare pulbere. Avertisment ferm, efecte grave asupra sănătății

Pexels
Pexels

Pasionații de fitness care ingerează suplimente proteice uscate își pun în pericol sănătatea. 

Medicii avertizează în privința unei tendințe periculoase de pre-antrenament numită dry scooping pe care o fac unii sportivi, informează BBC. Practica nocivă implică consumul de suplimente pulbere fără a fi diluate în apă, așa cum recomandă producătorii, pentru a face o băutură.

Cercetătorii, care vor avea o discuție la o conferință medicală din SUA, sunt îngrijorați că tinerii și adolescenții ar putea încerca acest lucru, stimulați de o mulțime de videoclipuri de pe internet.

Avertizare de sănătate

Pulberile pre-antrenament conțin de obicei o mulțime de aminoacizi, vitamine și alte ingrediente, cum ar fi cofeina. Ideea este de a da corpului un impuls înainte de un antrenament pentru a ajuta la rezistență, deși dovezile științifice din jurul produsului sunt neconcludente. Există riscuri cunoscute atunci când sunt administrați prea mulți stimulenți care cresc nivelul de energie. 

O doză mare de cofeină, de exemplu, poate provoca reacții adverse ce se răsfrâng asupra inimii, inclusiv palpitații și bătăi neregulate. O lingură de pulbere ar putea să conțină la fel de multă cofeină cât cinci cești de cafea, spun cercetătorii de la Cohen Children's Medical Center din New York. Și inhalarea accidentală a pulberii în plămâni ar putea provoca sufocare, infecție sau pneumonie, spun cercetătorii. De asemenea, ingerarea se suplimente proteice în forma uscată poate duce și la ”o creștere a tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, putând duce la tulburări ale ritmului cardiac”.

Sunt considerate alimente și nu suplimente medicamentoase

În Marea Britanie, produsele sunt reglementate mai degrabă ca alimente decât medicamente, fiind considerate sigure pentru consum și comercializate în magazine persoanelor de 18 ani și peste. Este posibil ca unele pulberi vândute online să nu provină de la furnizori acreditați sau să nu conțină ingredientele enumerate pe pachet.

Mai multe astfel de suplimente au fost interzise deoarece conțineau substanțe, cum ar fi o amfetamină sintetică numită DMAA și un alt stimulent numit sinefrină.

Vezi și: Cori Grămescu, semnal de alarmă: Poți plânge 3 luni de foame pentru obiectivul tău, fără să ai probleme de sănătate?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel