Suprataxarea întreprinderilor sau pierderea banilor din PNRR? România, pregătită să sacrifice o sumă mare. Oprea: Ciolacu l-a invitat pe Ciucă să fie parte a deciziei

INQUAM OCTAV GANEA - MARCEL CIOLACU ȘI NICOLAE CIUCĂ
INQUAM OCTAV GANEA - MARCEL CIOLACU ȘI NICOLAE CIUCĂ

Radu Oprea,  ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, într-o intervenție televizată, a discutat și despre suspendarea unei părți a plăților din PNRR, condiționată de suprataxarea întreprinderilor mici și mijlocii.

Marea întrebare pe care o pun miile de antreprenori din România e dacă întreprinderile mici și mijlocii vor fi suprataxate ori Guvernul își va asuma pierderea unei părți mari din PNRR.

Unul din motivele pentru care Comisia Europeană a suspendat plata cererii a treia din PNRR este scăderea pragului pentru impozitarea microîntreprinderilor. 

„Premierul Marcel Ciolacu a spus clar că e nevoie de o decizie politică. L-a invitat pe președintele PNL domnul Ciucă să fie parte a acestei decizii. Din punctul meu de vedere cred că România își poate permite azi să renunțe la partea din PNRR care cred că e de aproximativ 300 de milioane de euro, dacă ne uităm la avantajele în economie pe care îl aduce acest tip de impozitare, la simplificarea efectivă pe care o simt antreprenorii, dacă ne uităm la structura economiei românești unde microîntreprinderile mici sunt aproape jumătate din locurile de muncă din România. Faptul că am menține această impozitare e un lucru benefic din punctul nostru de vedere”, a precizat ministrul Radu Oprea, într-o intervenție la Antena 3 CNN.

Întrebat când se va lua decizia sacrificării banilor din PNRR, acesta a subliniat: „E o chestiune care știu că se discută”.

„Ministrul Finanțelor Marcel Boloș a fost la Bruxelles de unde a venit cu schimbul de opinii cu Comisia Europeană. Cred că acum e momentul unei decizii politice. Repet, din perspectiva Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului credem că e o măsură benefică să menținem acest tip de impozitare în această perioadă”, a conchis ministrul Radu Oprea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel