Supravegherea video de la Bac, extinsă şi la evaluarea naţională susţinută de elevii de clasa VIII-a

Examenul de evaluare naţională, susţinut de elevii din clasa a VIII-a, se va desfăşura sub supraveghere video şi pentru organizarea acestuia vor fi luate toate măsurile „validate în acest an la bacalaureat“, au anunţat, joi, reprezentanţii MInisterului Educaţiei.

examen bacalaureat„Şi examenul de evaluare naţională se va desfăşura sub supraveghere video şi toate măsurile organizatorice care au fost cunoscute şi validate în acest an la bacalaureat vor fi folosite şi la evaluarea naţională. Corecta ierarhizare a copiilor care au acces la liceu în baza acestui examen este un obiectiv“, a declarat, joi, la Alba Iulia, secretarul de stat în MECTS, Oana Badea

Întrebată dacă în momentul de faţă nu există corectitudine în desfăşurarea evaluării naţionale, Oana Badea a răspuns că "oamenii din sistem" trimit ministerului „semnale că de multe ori rezultatul poate fi viciat“.

„Oamenii din sistem ne trimit semnale că de multe ori rezultatul poate fi viciat“, a afirmat Badea.

În acest an, la examenul de bacalaureat s-au înregistrat rezultate catastrofale, în condiţiile în care candidaţii nu au putut copia, fiind monitorizaţi în săli cu camere video . Astfel, rezultatele obţinute de elevi la examenul de bacalaureat din acest an au fost cele mai slabe din ultimele două decenii: peste o sută de mii de absolvenţi picaţi în prima sesiune, alţi aproape o mie eliminaţi pentru copiere şi şcoli fără niciun candidat admis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel