Ce poți să pățești atunci când consumi prea multe proteine

Prea multe proteine pot cauza probleme. Încorporarea suficientă a proteinelor în dieta vă poate ajuta la sala de fitnessi, să vă reduceți foamea sau să accelerați recuperarea după exerciții.

Cu toate acestea, deși este important să mențineți o dietă sănătoasă cu proteine, știați că prea multe ​​pot aduce și unele efecte negative?

Potrivit organizației Mayo Clinic, majoritatea cercetărilor sugerează că cei care sunt foarte activi ar trebui să mănânce aproximativ 1,2 până la 2 grame de proteine ​​per kilogram de greutate corporală. Carnea slabă, carnea de pasăre și fructele de mare sunt exemple populare de alimente care conțin o sursă bogată de proteine. Totodată, alte opțiuni pentru vegetarieni includ ouă, leguminoase, fasole, nuci și chiar anumite produse lactate precum brânza.

Dar cât de mult ar fi considerat prea mult și ce consecințe pot lăsa în urmă proteinele în cantitate prea mare? The Nutrition Twins (nutriționiștii Lyssie Lakatos și Tammy Lakatos Shames) au vorbit despre efectele secundare surprinzătoare ale consumului de proteine. 

Balonarea

Balonarea este o senzație foarte inconfortabilă în zona stomacului a corpului. 

Balonarea se poate întâmpla din diverse motive, cum ar fi mâncatul prea repede, consumul de alimente care produc gaze sau chiar băut printr-un pai. 

„Adesea, atunci când oamenii urmează o dietă bogată în proteine, cred că se vor simți mai puțin umflați, dar dacă nu includ suficiente alimente bogate în fibre, cum ar fi fructele și legumele sau cerealele integrale și fasolea (carbohidrații), aceștia devin constipați din cauza lipsa fibrelor”, spun The Nutrition Twins. „Constipația duce la disconfort la stomac și balonare și adesea pantalonii celor în cauză se simt foarte strâmți.”

Este posibil să obțineți prea multă grăsime abdominală

Mâncatul prea mult este una dintre cauzele majore ale obținerii de grăsime abdominală. Proteinele nu sunt o excepție și pot provoca o creștere mai mare în greutate dacă mănânci prea mult. 

„Pentru majoritatea oamenilor, mai multe proteine ​​nu înseamnă mușchi mai mari, ci poate însemna mai multă grăsime corporală, inclusiv în jurul secțiunii mediane”, spun The Nutrition Twins. „Dacă nu vă antrenați cu greutăți și nu vă provocați mușchii în mod constant și dacă nu aveți cu adevărat nevoie de acea proteină suplimentară pentru creșterea musculară, proteinele suplimentare nu vă vor ajuta să vă creșteți mușchii.”

Respirația ar putea mirosi urât

Există alimente care îți vor da respirație urât mirositoare, indiferent cât de puțin ai mânca. Cu toate acestea, în acest scenariu, puteți controla situația.

Potrivit Nutrition Twins, dacă eliminați complet carbohidrații sau includeți doar cantități mici în dieta dvs., puteți intra în procesul numit cetoză, deoarece corpul dumneavoastră este forțat să producă combustibil din surse alternative.

Dacă se întâmplă acest lucru, rezultatul este un miros ciudat, asemănător ojei, care iese din respirație.

Creierul poate fi afectat

Este necesar un echilibru de carbohidrați în dieta dumneavoastră dacă doriți să funcționați corect. Dacă nu oferiți corpului suficienți carbohidrați, creierul nu are suficient combustibil, ceea ce duce la incapacitatea de a te concentra.

Din fericire, acest lucru poate fi inversat rapid atunci când oferiți corpului și creierului mai mulți carbohidrați pentru combustibil.

S-ar putea să vă îmbolnăviți mai des

Dacă obțineți prea multe proteine, probabil că nu veți consuma alte alimente, cum ar fi fructele, legumele și cerealele integrale, care conțin antioxidanți puternici și compuși antiinflamatori care vă ajută să vă protejați sistemul imunitar și să luptați împotriva bolilor.

Într-o revizuire realizată de Critical Care Medicine Journal, malnutriția proteinelor calorice ar putea duce la o imunitate afectată a gazdei cu efecte deosebit de dăunătoare asupra sistemului celulelor T, care face parte din sistemul imunitar și se dezvoltă din celulele stem din măduva osoasă, rezultând în o șansă crescută de infecție și creștere a morbidității și mortalității la pacienții internați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel