Urmărește emisiunea live



EXCLUSIV  SURPRIZĂ cu anumiți pacienți infectați cu SARS-CoV-2. Cum explică Dr Sabina Zurac

Prof Dr Sabina Zurac, Șef Secție Anatomie Patologică la Spitalul Clinic Colentina, a oferit date importante despre persoanele infectate cu noul coronavirus în cadrul emisiunii Academia de Sănătate

La un moment dat în cadrul emisiunii, Irinel Popescu a spus: „Există un studiu făcut la Iași, într-un serviciu de chirurgie, care arată că, la bolnavii care au trebuit operați până la urmă, în special urgențe, mortalitatea post-operatorie a fost mult mai ridicată decât în cazurile obișnuite.”

„Cauza cea mai importantă a fost afectarea pulmonară”, a subliniat Irinel Popescu.

Ulterior, Prof Dr Sabina Zurac a făcut următoarele precizări: „Riscul, practic, crește cu 20 la sută aproape, ceea ce nu este de neglijat! (...) Am avut pacienți internați de la cămine, azile. Evoluția a fost variabilă, fără să existe niște criterii foarte clare legate de acele comorbidități de care se tot vorbește. Am avut pacienți de 80-90 de ani cu fel de fel de afecțiuni, țintuiți la pat, care au fost asimptomatici. Au stat în spital până s-au negativat, după s-au întors în azilul din care proveneau. Au fost pacienți de 30-40 de ani care au făcut forme de boală medii și severe. Cel mai tânăr pacient care a murit de COVID-19 avea 35 de ani.”

Prof dr Sabina Zurac: Necropsiile și autopsiile la pacienții COVID-19. Academia de Sănătate

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel