Surpriză la Varșovia: Polonia aproape că va dubla dimensiunea armatei, iar bugetul apărării va crește la 4% din PIB

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Documentul în cauză a fost deja semnat, a declarat, vineri, ministrul Apărării de la Varșovia, Mariusz Blashak.

 

„Pot spune că astăzi armata poloneză are 172.000 de soldați. Mă refer la toți angajații de aici - apărare profesională și teritorială. Scopul nostru este ca armata poloneză să aibă cel puțin 300.000 de soldați. Implementăm în mod constant acest obiectiv”, a spus el, potrivit BBC.

Este planificat ca numărul diviziilor din armata poloneză să crească de la 4 la 6, iar cheltuielile pentru apărare să crească la 4% din PIB.

După cum a raportat Reuters, pe 19 iulie, Polonia a decis să-și redistribuie trupele la granița de est după ce taberele de mercenari Wagner PMC au ajuns în Belarus. „Fără îndoială, dacă va avea loc un incident grav cu participarea grupului Wagner la granițele țărilor NATO și ale UE, precum Polonia, Lituania sau Letonia, fără îndoială vom lua măsuri comune”, a declarat la acea vreme ministrul polonez de interne Mariusz Kaminsky.

Pe 23 iulie, Alexandru Lukașenko, în timpul unei întâlniri cu Vladimir Putin, a spus că mercenarii staționați în Belarus și-ar dori să invadeze Varșovia pentru a se răzbuna pentru furnizarea de arme din Polonia către Ucraina și cu greu îi descurajează de la aceste intenții. Declarația dictatorului de la Minsk a provocat anxietate acută în statele vecine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel