EXCLUSIV  Surpriză neplăcută pentru o femeie care a vrut să cumpere un apartament în București: Blocul era de tip boutique, dar ce am aflat m-a făcut să renunț imediat

 Foto Pexels
Foto Pexels

O cititoare DC News ne-a spus ce a pățit când a vrut să caute un apartament pentru a-l cumpăra.

În București sunt foarte mulți dezvoltatori serioși care construiesc blocuri, dar există și excepții. Atunci când vrei să cumperi un apartament nou de la dezvoltator, cel mai simplu este să vezi ce a mai construit, să vorbești cu vecinii din blocurile respective, să vezi dacă și ce probleme au întâmpinat, dacă au fost mulțumiți sau nu de calitatea construcției. Apoi, trebuie neapărat să ceri cartea tehnică a blocului pentru a afla detalii importante despre apartamentul în care vei locui. 

O cititoare DC News ne-a spus că a găsit un bloc tip boutique, aflat pe o stradă între case, într-o zonă liniștită, la aproximativ 10 minute de metrou Gorjului. Ce a descoperit, luând datele dezvoltatorului, au făcut-o să se gândească de două ori dacă mai vrea să cumpere acolo.

„Am vrut să aflu dacă respectivul dezvoltator a mai construit și în altă parte pentru a vedea calitatea construcțiilor. Așa că am căutat pe Internet numele său și primul lucru pe care mi l-a deschis Google a fost că... este urmărit internațional pentru tentativă de omor. De asemenea, omul făcea parte dintr-o grupare constituită în vederea săvârșirii de infracțiuni grave. El a obținut autorizație de construcție a blocului în 2020, iar în 2021 a devenit urmărit internațional. De mai bine de un an și jumătate, nu mai lucrează nimeni la acel bloc. A fost lăsat așa. De altfel, pe afișul de la blocul respectiv există doar un număr de telefon, de Germania, la care, evident, nu răspunde nimeni. Pe site-ul Primăriei Sectorului 6 scrie că a fost aprobată acolo construcția unui bloc de două etaje, doar că... în stilul pur românesc... dezvoltatorul a mai pus un etaj bonus. Seriozitate și profesionalism egale cu zero”, ne-a spus cititoarea DC News.

Pentru a afla dacă un dezvoltator imobiliar este serios și de încredere, trebuie să efectuați o cercetare amănunțită și să luați în considerare mai mulți factori. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să evaluați un dezvoltator imobiliar:

Cercetare online

Căutați dezvoltatorul pe Internet. Aflați cât de multă informație furnizează despre proiectele lor anterioare. Companiile serioase au adesea site-uri web bine dezvoltate și informative.

Verificarea experienței

Verificați istoricul dezvoltatorului imobiliar. Câtă vreme au fost în industrie? Au finalizat proiecte similare cu ceea ce vă interesează? Ați putea să verificați și evaluările și recenziile online ale altor clienți sau investitori.

Licențe și acreditări

Asigurați-vă că dezvoltatorul are toate licențele și acreditările necesare pentru a desfășura activități de dezvoltare imobiliară în zona dumneavoastră. Acest lucru vă poate oferi încredere în calitatea și legalitatea proiectelor lor.

Vizitarea proiectelor anterioare

Dacă este posibil, vizitați proiectele anterioare ale dezvoltatorului pentru a evalua calitatea construcției și a finisajelor. Acest lucru vă poate oferi o idee despre ce să așteptați din partea lor.

Stabilitate financiară

Investigati starea financiară a dezvoltatorului. O companie care se luptă financiar sau care are datorii semnificative ar putea avea dificultăți în a finaliza proiectele sau în a furniza servicii de calitate.

Consultarea cu un avocat sau expert imobiliar

Dacă sunteți îngrijorat cu privire la contractele sau aspectele juridice ale tranzacției, consultați un avocat specializat în imobiliare pentru a vă ajuta să înțelegeți în detaliu acordurile și documentele implicate.

Comunicare și transparență

Un dezvoltator serios va fi deschis și dispus să răspundă la întrebările și preocupările dumneavoastră. Evaluează modul în care comunică cu dumneavoastră și cât de transparent este cu privire la procesul de dezvoltare și costuri.

Compararea cu alți dezvoltatori

Nu vă grăbiți să luați o decizie. Comparați dezvoltatorii imobiliari diferiți înainte de a lua o decizie finală.

Reputație generală

Întrebați în comunitatea locală și printre profesioniștii din domeniul imobiliar despre reputația dezvoltatorului. O reputație bună în industrie poate fi un indicator puternic al seriozității lor.

VEZI ȘI: Mit cu riscul seismic zero la anumite blocuri din România - https://www.dcnews.ro/mit-cu-riscul-seismic-zero-la-anumite-blocuri-din-romania_930020.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel