Surpriză: Al doilea om pe care îl va suna Ciolacu, dacă ajunge președintele României

Marcel Ciolacu a spus care va fi primul om pe care-l va suna, dacă va ajunge președintele României.

VEZI ȘI: Primul job al lui Ciolacu și „scheleții din dulap”. Premierul a izbucnit: „Care-i rușinea?”

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, joi seara, care este primul om pe care îl va suna, dacă va câștiga alegerile prezidențiale de la finalul acestui an.

„Cred că pe fiul meu, familia. Îmi cer scuze și pentru ce a pătimit până acum, și mai sunt două luni și ceva care nu vor fi ușoare“, a spus Marcel Ciolacu, la Realitatea Plus.

2. Marcel și ... (marcel_ciolacu_fiu_46732300.jpg)

Premierul României a adăugat că „pe urmă, cred că pe Patriarhul Daniel. Va trebui să cer binecuvântare“

Pe lângă familia sa, premierul Marcel Ciolacu a declarat că, imediat după ce va lua legătura cu cei dragi, următoarea persoană pe care o va suna, dacă va câștiga alegerile prezidențiale, va fi Patriarhul Daniel, liderul spiritual al Bisericii Ortodoxe Române. Într-o conversație deschisă cu Anca Alexandrescu, Marcel Ciolacu a evidențiat importanța relației sale cu biserica și a dezvăluit că pentru el, o astfel de victorie nu poate fi completă fără a cere binecuvântarea patriarhului: „Va trebui să cer binecuvântare.”

Această afirmație a premierului scoate în evidență legătura sa profundă cu credința și respectul pentru tradițiile ortodoxe, care joacă un rol semnificativ în viața lui. Marcel Ciolacu a subliniat că religia și credința au fost întotdeauna parte integrantă din parcursul său personal și profesional, menționând că în momentele importante ale vieții, obișnuiește să ceară binecuvântarea duhovnicului său.

4. -imagine fara descriere- (ciolacu-credinta-mea-este-in-dumnezeu-si-in-romania_61707600.jpg)

Legătura lui Marcel Ciolacu cu Biserica Ortodoxă

Întrebat dacă are o legătură puternică cu biserica, Ciolacu a răspuns afirmativ: „Am! Și întotdeauna cer binecuvântare de la duhovnic”. Această mărturisire arată că relația sa cu Biserica Ortodoxă nu este una formală, ci una profund personală, în care credința joacă un rol important în viața sa de zi cu zi. În acest context, apelul către Patriarhul Daniel ar reprezenta un gest de mulțumire și respect, precum și o confirmare a unei continuități spirituale, esențiale pentru liderul PSD.

5. -imagine fara descriere- (ciolacu-patriarh-daniel---e_64675600.jpg)

„Din afara țării nu ați sunt pe nimeni?“, a întrebat jurnalista.

„Nu!“, a mai zis Marcel Ciolacu.

În România, Biserica Ortodoxă joacă un rol semnificativ în societate, având o influență majoră asupra valorilor și tradițiilor naționale. De-a lungul timpului, Biserica a avut o relație strânsă cu politicienii de la toate nivelurile, inclusiv președinți și prim-miniștri, iar mulți lideri politici au considerat esențială binecuvântarea bisericii pentru acțiunile lor.

Marcel Ciolacu nu face excepție, iar dorința sa de a primi binecuvântarea Patriarhului Daniel înainte de a începe oficial mandatul prezidențial, dacă va câștiga alegerile, reflectă cât de mult valorează această legătură spirituală. În contextul în care alegerile prezidențiale din 2024 se anunță ca fiind cruciale pentru viitorul politic al României, un astfel de gest ar putea avea și o dimensiune simbolică, sugerând o revenire la valorile tradiționale și la sprijinul moral al bisericii.

Binecuvântarea Patriarhului Daniel ar putea fi percepută de electoratul român nu doar ca un gest religios, ci și ca o întărire a legitimității lui Marcel Ciolacu în calitate de președinte, adăugând o dimensiune spirituală rolului său politic.

6. -imagine fara descriere- (ciolacu-patrhiarhul-daniel_71536300.jpg)

Alegerile prezidențiale vor avea loc în două tururi de scrutin, pe 24 noiembrie 2024, respectiv 8 decembrie 2024. 

3. -imagine fara descriere- (ciolacu----staretul-efrem--la-manastirea-vatoped_63977800.jpg)

Marcel Ciolacu alături de starețul Efrem

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel