Surprize și controverse după închiderea urnelor: Nicușor Dan a arătat reversul medaliei. Cine se încălzește pentru prezidențiale

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Alegerile locale și alegerile europarlamentare de astăzi au venit cu o serie de surprize și gesturi controversate. 

Simion a luat fața scenei politice, liderii ADU nu și-au așteptat candidatul

- George Simion, liderul AUR, nu și-a așteptat rândul la discurs și a început declarațiile oficiale înainte de transmiterea rezultatelor exit-poll-ului. Prin urmare, s-a aflat în situația nedifuzării decât târziu și parțial. Nu a fost singurul care a făcut un astfel de gest.

- Total surprinzător, declarațiile de la ADU (PMP, USR, Forța Dreptei) au început în timp ce făcea declarații Nicușor Dan, asta deși Nicușor Dan a fost candidatul susținut de ei. 

- Nicușor Dan nu a făcut declarații de la sediul de campanie ADU. A venit ulterior aici, întrerupând declarațiile lui Cătălin Drulă, în direct. 

AUR a luat fața USR pentru PE, de data aceasta la vot

- La alegerile europarlamentare, în trendul european, AUR a luat fața USR-ului, cu 14% din voturi, conform exit-poll-ului. 

Sectoare în care se merge umăr la umăr

- În două sectoare ale Capitalei, de altfel controversate, actualii primari se află umăr la umăr pentru scaunul din Primărie. Clotilde Armand este amenințată de George Tuță, ambii având 41%, iar Radu Mihaiu de Rareș Hopincă, cu 43%. 

Cine se încălzește pentru prezidențiale

- S-a făcut primul anunț neoficial al unei candidaturi la președinție: ”Vă aștept la vot în toamnă, nu am renunțat la bătălie”

- Și George Simion (AUR) și-a anunțat încălzirea, dar spune că se vede nevoit să respecte statutul de partid. 

Firea a venit târziu, a plecat devreme

- Gabriela Firea ar fi ajuns târziu și ar fi plecat devreme de la sediul PSD, la doar 20 de minute de la rezultatele din exit-poll-uri. A pierdut Bucureștiul, în fața lui Nicușor Dan, plasându-se pe al doilea loc. ”Nu e cu supărare” spune liderul de partid, Marcel Ciolacu, despre plecarea Gabrielei Firea la braț cu Daniel Băluță. A plecat în Băneasa, la staff-ul său, a completat acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel