EXCLUSIV  UPDATE: Iașinovschi, procurorul care a vorbit despre fraudele electorale la Sectorul 1, la spital

Sorin Iașinovschi
Sorin Iașinovschi

Conform unor surse din zona justiției, Sorin Iașinovschi, procurorul care a vorbit despre fraudele electorale de la Sectorul 1, ar fi ajuns de urgență la spital. La scurt timp de la redactare știrii, informația a fost confirmată pentru DC News chiar de Sorin Iașinovschi.

UPDATE: Sorin Iașinovschi, procurorul care a vorbit despre fraudele electorale de la Sectorul 1, ne-a dat detalii despre starea sa de sănătate după ce DC News a scris că a trecut printr-un episod neplăcut care l-a adus la spital.

Citiți aici noile informații: Diagnosticul lui Sorin Iașinovschi, procurorul care a vorbit despre fraudele electorale de la Sectorul 1. Prima reacție

Știrea inițială:

Procurorul din ancheta privind alegerile de la Sectorul 1 ar fi ajuns, de urgență, la spital. Incidentul ar fi avut loc vinerea trecută, conform unor surse din zona justiției. Date fiind simptomele, se pare că vorbim despre un atac ischemic tranzitor (AIT). Este un episod trecător de disfuncție neurologică cauzată de  întreruperea bruscă a aportului de sânge arterial la nivelul unei zone din creier, cu caracter tranzitor care nu determină leziuni permanente la nivel cerebral.

Din fericire, acum, procurorul Sorin Iașinovschi se simte mult mai bine, fiind în recuperare, au mai spus sursele.

Care este diferența dintre atacul ischemic tranzitor și accidentul vascular cerebral 

Atacul ischemic tranzitor se manifestă similar cu accidentul vascular cerebral, dar există o diferență. Primul menționat provoacă doar o întrerupere temporară a fluxului sangvin către creier, ceea ce determină durata scurtă a prezenței simptomelor neurologice (mai puțin de 24 ore), fără a cauza moartea țesutului cerebral.

Atacul ischemic tranzitor nu declanșează probleme grave de sănătate, dar ar putea semnala un risc crescut pentru declanșarea accidentului vascular cerebral. 

Cum ne dăm seama că avem un caz de atac ischemic tranzitor

Simptomele atacului ischemic tranzitoriu apar brusc și sunt aceleași ca în cazul unui accident vascular- cerebral acut. Iată câteva semne care duc spre semnalele unui astfel de episod: slăbiciunea forței musculare instalată brusc sau senzație de amorțire a feței, picioarelor sau mâinilor. De asemenea, vorbim de confuzie, dificultate de vorbire, dificultate în a înțelege ce se vorbește. În plus, pacientul poate avea tulburări de vedere. Un alt simptom este mersul cu dificultate și tulburările de echilibru.

---

Procurorul Iașinovschi, primele declarații despre imaginile în care apare Armand

Procurorul Sorin Iașinovschi a avut o primă reacție după imaginile în care apare Clotilde Armand.

Procurorul Sorin Iașinovschi a avut o primă reacție după ce imaginile în care apare Clotilde Armand, dând indicații cu privire la procesul electoral, au apărut în spațiul public.

Sorin Iașinovschi a declarat, luni, 9 august, la Antena 3, că nu se va pronunța pe acest subiect.

„În momentul în care ai trecut de această fază, vezi ce ai de făcut. Dacă trebuie cercetat sau nu. Dau o ipoteză. Să admitem ipoteza că totul o să fie perfect. Păi dacă totul o să fie perfect și totul a ieșit perfect, nu are rost să audiez pe nimeni, practic, că se clasează dosarul dacă totul este ok”, a spus Sorin Iașinovschi.

Acesta a precizat, însă, că nu are rost să se pronunțe.

„Gândiți-vă că am un dosar de cercetare disciplinară. Mai spun ceva pe aici și iar mă trezesc cu unul”, a mai spus procurorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel