O şurubelniţă electrică, o damigeană, o ţeavă de aspirator, dar şi... o bunică se află în topul obiectelor de neuitat şi totuşi uitate în maşinile Uber din România, arată datele cuprinse în ediţia a patra a Enciclopediei anuale a lucrurilor uitate şi găsite în Uber, publicată marţi de către companie.
'Pentru că ne apropiem cu paşi repezi de finalul lui Mercur în retrograd (perioadă de care astrologii spun că influenţează uitarea), Uber continuă tradiţia şi lansează a patra ediţie a Enciclopediei anuale a lucrurilor uitate şi găsite în Uber (...) Cei mai mulţi dintre noi au trăit măcar o dată sentimentul de a uita ceva într-un taxi, avion, autobuz sau tren.
Acel moment de panică în care îţi dai seama că obiectul de care ai nevoie nu mai este în buzunar sau în geantă, iar şansele să îl recuperezi sunt mici. Aşadar, să ne luăm câteva momente pentru o trecere în revistă a obiectelor mai mult sau mai puţin obişnuite uitate în Uber în ultimul an, ale căror stăpâni au fost însă mai norocoşi şi au avut posibilitatea de a îi contacta pe şoferi pentru a le recupera', notează realizatorii statisticii.
Conform sursei citate, în Top 10 al celor mai frecvent uitate obiecte în Uber, în România, se află telefonul sau camera foto, genţi de toate felurile (rucsac, geantă de umăr, valiză etc.), portofelul, cheile, obiecte vestimentare, ochelarii, căştile, laptopul, sticla de apă sau termosul, respectiv ţigara electronică. Pe de altă parte, o altă ierarhie inedită vizează obiectele de neuitat şi totuşi uitate în Uber, la nivel naţional.
Astfel, pe lista lucrurilor rătăcite 'mai altfel' s-au găsit o şurubelniţă electrică, o damigeană, un inel de logodnă, un aspirator, o saltea, un kit de poker, un urs panda de pluş, o ţeavă de aspirator, un longboard, un tort, o pereche de aripi negre, o icoană, un crocodil de pluş, o tricicletă, o proteză dentară, un scooter electric, un balon, o pungă cu şuruburi, un cărucior pentru copil, dar şi... o bunică. În topul oraşelor din România în care se uită cel mai des conduce Bucureşti, urmat de Iaşi, Cluj, Timişoara şi Braşov.
Potrivit Enciclopediei Uber, zilele săptămânii în care se uită cele mai multe obiecte sunt joia şi vinerea, iar momentele din zi sunt în jurul orelor 16:00, 12:00 şi 17:00. Totodată, zilele în care s-au raportat cele mai multe articole pierdute au fost 15 noiembrie, 6, 7 şi 15 decembrie şi ziua de Anul nou.
O altă statistică inedită evidenţiază obiectele care sunt uitate mai des în anumite zile ale săptămânii, respectiv: de cele mai multe ori, utilizatorii uită cash în zilele de luni; brichetele sunt uitate cel mai des în zilele de marţi şi duminică; utilizatorii îşi uită mai des cartea de identitate miercurea şi joia; umbrelele sunt uitate de cele mai multe ori în zilele de vineri; pasagerii îşi uită ţigările electronice cel mai des în zilele de sâmbătă.
La nivel european, topul primelor zece ţări în care se uită cel mai des este condus de Italia, urmată de Norvegia, Spania, Suedia, Elveţia, Finlanda, Republica Cehă, Grecia, Belgia şi Austria. În acelaşi context, capitalele din Europa în care clienţii uită în cele mai multe rânduri obiecte în maşinile Uber sunt: Roma, Madrid, Oslo, Stockholm, Varşovia, Helsinki, Praga, Atena, Bruxelles şi Viena.
Reprezentanţii companiei de ridesharing precizează că un mod simplu de a recupera un obiect pierdut este acela de a-l suna pe şofer, însă în cazul în care clientul şi-a uitat telefonul, se poate conecta la contul tău Uber de pe un computer. Odată conectat, paşii care trebuie urmaţi sunt: accesarea 'Călătoriile mele', apoi selectarea călătoriei în care s-a uitat obiectul; selectează 'Am pierdut un articol'; apasă pe 'Contactează şoferul în legătură cu un obiect pierdut'; derulează în jos şi introdu numărul de telefon la care doreşti să fii contactat.
Apasă butonul Trimite; dacă ai pierdut telefonul personal, e nevoie de introducerea numărului de telefon al unui prieten (poţi face acest lucru conectându-te la contul tău de pe un computer sau utilizând telefonul unui prieten); telefonul tău va suna şi vei fi conectat direct cu numărul de mobil al şoferului; dacă şoferul tău răspunde şi confirmă că obiectul declarat pierdut a fost găsit, stabileşte de comun acord o dată şi un loc de întâlnire pentru a intra în posesia obiectului; dacă şoferul nu răspunde, lasă-i un mesaj vocal cu descrierea detaliată a obiectul pierdut, alături de cea mai bună modalitatea de a te contacta.
Enciclopedia Uber oferă o imagine în detaliu a obiectelor pe care pasagerii le-au lăsat în urmă, de la cele mai obişnuite până la lucrurile de neuitat, dar care totuşi au fost uitate. Statistica prezintă şi oraşele în care se uită cel mai des, zilele săptămânii şi momentele din zi în care au fost uitate cele mai multe obiecte, alături de sfaturi pentru recuperarea lucrurilor uitate, potrivit Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu