Susana Jamaladinova este dată în urmărire de Rusia. Jamala este ucraineancă și a câștigat Eurovisionul în 2016

Captură de ecran / Foto: Video Youtube BBC
Captură de ecran / Foto: Video Youtube BBC

Ucraineanca Susana Jamaladinova este dată în urmărire de Rusia.

Susana Jamaladinova, o ucraineancă de origine tătară din Crimeea, cunoscută sub numele profesional Jamala, se află acum pe lista persoanelor căutate de Rusia, au anunțat luni agențiile de presă de stat RIA și TASS.

Ministerul Afacerilor Interne o acuză pe câștigătoarea Eurovisionului, în vârstă de 40 de ani, că a discreditat armata Moscovei, a relatat site-ul rus de știri Mediazona. Site-ul a precizat că Moscova a pus-o pe Jamala pe lista persoanelor căutate în octombrie, iar în noiembrie cântăreața a fost arestată în absență de un tribunal rus.

Jamala, un critic vocal al ocupării de către Rusia a peninsulei sale natale Crimeea și a invaziei Ucrainei, a câștigat concursul Eurovision în 2016 cu melodia "1944", care vorbește despre deportarea și epurarea etnică a aproximativ 200.000 de tătari din Crimeea, efectuată de autoritățile sovietice în mai 1944.

Jamala, care se află în prezent într-un turneu de strângere de fonduri și conștientizare în Australia, a reacționat la știri publicând o poveste pe Instagram în care apare în fața Operei din Sydney, conform POLITICO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel