Update. Suspectul în atacurile din Bruxelles a murit după ce a fost împușcat de poliție

Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Procuratura belgiană a anunțat că oamenii legii l-au arestat pe suspectul în atacurile teroriste din Bruxelles.

Update:

Persoana care a comis atacurile letale de luni la Bruxelles a decedat, potrivit postului de televiziune public belgian RTBF.

Știrea inițială:

S-au găsit mai multe arme la locul perchezițiilor, unele dintre ele fiind descoperite într-un parc din apropiere. Procuratura federală a confirmat că s-a găsit o armă care seamănă cu cea folosită în atacul de luni seara la Bruxelles, potrivit informațiilor publicației RTFB.

Potrivit informațiilor sursei citate, o persoană a fost oprită de poliție în timpul unei intervenții. Există suspiciuni că ar putea fi suspectul din atacul terorist de luni seara, Abdelsalem L.

Individul a fost oprit în zona cunoscută sub numele de "cage aux ours" (cușca ursului), aproape de clădirea care a fost percheziționată la Schaerbeek.

Conform informațiilor, persoana reținută de poliție a fost rănită în torace cu un foc de armă. Identitatea sa rămâne de confirmat. Suspectul a fost transportat la spital cu o ambulanță.

Ministrul de Interne confirmă că un individ a fost reținut, dar fără a-i dezvălui identitatea.

Evenimentele de ieri s-au petrecut pe Boulevard d’Yprès. Imaginile postate pe rețelele sociale arată un bărbat, îmbrăcat într-o vestă fluorescentă, deschizând focul în mijlocul străzii.

Atacatorul a împușcat anterior o persoană într-un hol de intrare, înainte de a viza două persoane dintr-un taxi. 

Potrivit primelor elemente cunoscute, citate de Le Soir, focurile de armă au fost trase în jurul orei 19.15 în apropiere de Place Sainctelette, Boulevard d’Ypres și Boulevard du Ninième de ligne.

Ambele victime purtau tricouri de fotbal suedeze, înaintea meciului de calificare la Euro împotriva Belgiei.

Tânărul care a împușcat mortal doi oameni a folosit o pușcă automată tip Kalașnikov. Suspectul ar fi strigat „Allahu akbar” înainte de crimă.

Atacatorul pretinde că aparține Statului Islamic și se laudă că a ucis necredincioși. În discursul său, el a spus că a ucis două persoane pentru a „răzbuna musulmanii și că trăim și murim pentru religia noastră”.

Mesajul atacatorului după crimă: „Allahu Akbar. Numele meu este Abdesalem Al Guilani și sunt un luptător pentru Allah. Sunt din Statul Islamic. Iubim pe cine ne iubește și urâm pe cine ne urăște. Trăim pentru religia noastră și murim pentru religia noastră. Fratele tău s-a răzbunat în numele musulmanilor. Am ucis 3 suedezi până acum Al hamdoulelah. 3 suedezi, da. Cei cărora le-am greșit cu ceva, să mă ierte. Și eu îi iert pe toți. Salam Aleykoum". 

Meciul de calificare la Euro 2024 dintre Belgia și Suedia a fost suspendat la pauză în urma morții celor doi suedezi. Jucătorii suedezi au spus UEFA că nu vor să joace a doua repriză, iar belgienii au fost de acord. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel