Suspendare Iohannis. Chirieac: Presiune externă teribilă

Suspendare Iohannis
Suspendare Iohannis

Suspendarea preşedintelui Iohannis nu este un lucru care se poate face peste noapte, apreciază analistul politic Bogdan Chirieac. 

În eventualitatea în care Klaus Iohannis va refuza să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi de la şefia DNA, PSD are varianta suspendării din funcţie a şefului statului. O ipoteză pe care PSD, în opinia analistului politic Bogdan Chirieac, va încerca să o evite dintr-un motiv simplu: pentru că referendumul nu va trece. 

"PSD nu îl va suspenda pe preşedinte pentru că nu va trece referendumul. [...] Avem exemplul Traian Băsescu. Dacă nu era domnul Ponta să facă referendumul iar tot statul de drept de atunci să-l ţină pe Băsescu cu erata dată de Curte în puterea nopţii... Dacă nu era acea călcare în picioare a poporului român, sigur că era gata şi atunci. [...]

Credeţi că liderii PSD de astăzi pot rezista la un embargo de 12 luni din partea Uniunii Europene?  Eu cred că nu rezistă. Din punct de vedere extern, presiunea poate fi foarte importantă. Referendumul în România pentru demiterea preşedintelui trebuie să aibă cel puţin acordul unei cancelarii mari. Dacă e acordul Statelor Unite, e suficient. [...]

Dezvoltarea economică a României ţine foarte mult de banii externi. În momentul în care se dă un singur semnal şi împrumutul de bani externi nu se mai face cu 2% ci cu 10%, e o mare problemă. Chestiunea cu referendumul nu se poate face peste noapte", a declarat Bogdan Chirieac, invitat la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel