Suspendarea taxelor la carburanți și carduri sociale pentru a ajuta cetățenii americani. Biden va lua decizia săptămâna aceasta

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Președintele Joe Biden a semnalat luni că ia în considerarea proiectul de a oferi americanilor carduri de reducere a gazelor pentru a ajuta la compensarea creșterii prețurilor la gaze în SUA, ba mai mult, acesta are în vedere și o suspendare temporară a taxei federale la carburanți.

Într-o discuție cu reporterii din Rehoboth Beach, Delaware, președintele SUA, Joe Biden, a mai menționat că, pe lânga măsura de emitere a cardurilor sociale, se ia în considerare și posibilitatea suspendării temporare a taxei federale pe benzină.

”Sper să iau o decizie până la sfârșitul săptămânii”, a spus Biden.

Administrația Biden s-a confruntat cu presiuni puternice pentru a ajuta la atenuarea durerii americanilor la pompă pe fondul războiului Rusiei din Ucraina și a inflației în creștere, care a atins un maxim din ultimii 40 de ani în mai. 

Săptămâna trecută, mai multe instituții de știri au raportat că Biden analizează un nou plan de stimulare economică în care să trimită americanilor carduri sociale pentru a-i ajuta pe aceștia să reducă cheltuilelile cu combustibilul.

Ideea nu a fost lipsită de critici

Unii oficiali s-ar fi îngrijorat că beneficiarii vor folosi fondurile cardurilor pentru alte achiziții decât benzină. În plus, au existat îngrijorări că lipsa continuă de cipuri ar cauza probleme pentru producția de carduri.

Casa Albă a discutat despre cardurile de reducere la începutul acestui an, dar nu a ajuns să ducă la bun sfârșit ideea, potrivit Newsweek

Dar, în ciuda acestor potențiale dificultăți, comentariile lui Biden de luni către reporterii din Delaware au indicat că nu a exclus ideea. Între timp, California a luat în considerare propria propunere de reducere a gazelor .

Suspendarea taxei la carburanți

În ceea ce privește potențiala suspendare a taxei la carburanți, secretarul Trezoreriei, Janet Yellen și-a exprimat, de asemenea, deschiderea față de idee. Într-o emisiune televizată Yellen a spus că a fost o idee care ”cu siguranță merită luată în considerare”. Taxa federală pe gaz este de aproximativ 18,4 cenți pe galon.

Yellen a mai spus că Biden este ”gata să lucreze cu Congresul ” pentru combaterea creșterii prețurilor la gaze.

”Dacă Congresul va colabora cu el pentru a pune în aplicare unele dintre programele administrației, putem reduce alte costuri care împovărează gospodăriile, cum ar fi medicamentele eliberate pe bază de rețetă, costurile de îngrijire a sănătății și să creștem oferta de locuințe la prețuri accesibile”, a spus ea.

Citește și...

 

Statele Unite nu intră inevitabil în recesiune anul acesta, anunță oficialii americani

Secretara americană a Trezoreriei, Janet Yellen, a atenţionat duminică asupra faptului că o recesiune în SUA nu este inevitabilă, la câteva zile după o nouă creştere a ratei directoare a dobânzii pentru a contracara inflaţia, decizie ce stârneşte însă temeri asupra unei posibile contracţii economice, relatează AFP.

Nu cred că o recesiune este inevitabilă, a spus Janet Yellen la postul ABC News, adăugând că se aşteaptă ca economia să încetinească în cadrul unei tranziţii către o creştere lentă şi stabilă, potrivit Agerpres.

 

Temerile cresc din cauza deciziei istorice de majorare a dobânzii de referință

Teama de recesiune se amplifică în SUA după decizia istorică de miercuri a băncii centrale (Fed) de a creşte cu 0,75% rata dobânzii de referinţă.

Preşedintele (Fed) Powell a declarat că obiectivul său este de a reduce inflaţia menţinând în acelaşi timp o piaţă a muncii puternică. Aceasta cere talent şi şansă, dar cred că este posibil, mai spus Janet Yellen, care a descris drept inacceptabil actualul nivel al inflaţiei. Este prioritatea preşedintelui Biden de a o reduce, a subliniat ea.

Secretara Trezoreriei a susţinut că războiul din Ucraina ar fi una dintre cauzele creşterilor de preţuri la alimente şi carburanţi.

Preşedintele Fed, Jerome Powell, a asigurat miercuri că instituţia sa nu încearcă să inducă o recesiune, ci să readucă inflaţia la 2% şi să conserve o piaţă a muncii solidă. Prognoza Fed indică o inflaţie de 5,2% anul acesta, faţă de 4,3% cât era estimarea făcută în martie, şi o creştere economică în SUA de numai 1,7%, în scădere faţă de ultima estimare de 2,8%.

Cel mai probabil va fi recesiune în SUA până la finalul anului



Un fost secretar american al Trezoreriei, Larry Summers, crede la rândul său că ipoteza intrării economiei americane în recesiune până la sfârşitul anului este cea mai probabilă. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel