Suspiciuni de boală? La ce trebuie să fim atenți! Ciuhodaru: Simptomele COVID neobișnuite

Tudor Ciuhodaru recomandă tuturor o atenție sporită asupra simptomelor care pot ascunde boala COVID-19. De asemenea, medicul face un nou apel către autorități pentru testarea populației. 

Medicul Tudor Ciuhodaru s-a aflat joi seara în direct la emisiunea "Decisiv", la Antena 3, unde a vorbit despre simptomele pe care le pot avea oamenii după infecța cu virusul SARS-CoV-2. 

De asemenea, specialistul propune ca românii să primească teste anti COVID-19 acasă, prin poștă, în fiecare lună, pentru a se putea autotesta la nevoie. 

”Această coronaviroză este o boală inclusiv cu transmitere digestivă. De asta ne spălăm pe mâini - ei (autoritățile, n.r.) s-au spălat de tot pe mâini ca Pilat din Pont de această pandemie. Așa că inclusiv simptomatologia digestivă aparent banală, cu grețuri, vărsături, dureri abdominale, poate să fie un semnal de alarmă că ceva nu este în regulă acolo.

Teste primite prin poștă 

În plus, simptomele respiratorii: febră, frisoane, stare generală alterată, dar ele se pot suprapune cu multe alte viroze din această perioadă. Așa că țineți cont că e o simptomatologie neobișnuită, apărută într-un context epidemiologic anamnestic, adică acel copil a luat contact cu un potențial pacient de acest gen, iar orice simptomatologie reprezintă un semnal de alarmă și ar fi ideal să primim prin poștă patru teste gratuite în fiecare lună să ne putem testa copiii acasă în clipa în care avem cea mai mică suspiciune”, a declarat Tudor Ciuhodaru. 

Veste fabuloasă pentru vaccinații anti-COVID-19

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol, a informat, vineri, că doar 1,3% dintre persoanele vaccinate s-au infectat cu SARS-CoV-2, pentru cele mai mult dintre acestea fie nu trecuse timp suficient pentru a dezvolta imunitate, fie depăşiseră patru luni de la schema completă, scrie Agerpres. 

"Din numărul total de cazuri confirmate până în prezent, postvaccinare cei care au făcut doar o singură doză s-au infectat într-un număr de 28.929 ceea ce reprezintă un procent de 0,54% dintre cele aproximativ 5,3 milioane de persoane vaccinate în România. 53,56% dintre aceştia s-au infectat în primele 14 zile după ce au primit prima doză, ceea ce ne permite să tragem concluzia că este foarte posibil că nu fusese timp suficient să dezvolte imunitate. Dintre persoanele care au primit două doze de vaccin, 38.604 s-au îmbolnăvit, ceea ce reprezintă 0,72% din totalul persoanelor vaccinate. Acestea au fost confirmate la un interval de peste 120 de zile (peste patru luni) după administrarea celei de-a doua doze", a declarat Pistol, la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel