Susținătorii lui Trump intensifică atacurile asupra lui Harris pe măsură ce discuțiile despre înlocuirea lui Biden se intensifică

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Campania lui Donald Trump și unii dintre susținătorii săi au lansat un atac politic preventiv asupra vicepreședintelui Kamala Harris, acționând rapid pentru a încerca să-i discrediteze pe fondul discuțiilor între unii dintre colegii săi democrați că ar putea să-l înlocuiască pe președintele Joe Biden în fruntea biletului prezidențial al partidului pentru 2024, scrie Reuters.

Pe rețelele sociale și într-o avalanșă de declarații în ultimele 48 de ore, campania lui Trump și aliații săi republicani par să pregătească terenul pentru un atac total asupra lui Harris, în cazul în care Biden, în vârstă de 81 de ani, ar decide să renunțe la candidatura sa pentru realegere, după performanța slabă de la dezbaterea de săptămâna trecută.

Deși Biden a insistat că nu renunță la cursă cu patru luni înainte de alegerile din 5 noiembrie, iar Harris a rămas ferm în spatele lui, campania lui Trump nu are prea multe de pierdut atacând-o acum pe vicepreședinte, astfel încât, dacă Harris ar deveni candidatul, să o facă într-o stare slăbită.

Republicanii au criticat-o în mod regulat pe Harris, în vârstă de 59 de ani, în timpul mandatului lui Biden, dar atacurile din această săptămână au reprezentat o escaladare ascuțită și aparent coordonată, care pare să fie legată de discuțiile tot mai intense despre posibilitatea ca ea să-l înlocuiască pe Biden ca și candidat prezidențial democrat.

Comitetul Național Republican pentru Campaniile Congresului, care supraveghează cursele republicane din Camera Reprezentanților, a numit-o „principalul susținător” al lui Biden. MAGA Inc., un super PAC de strângere de fonduri care îl susține pe Trump, a lansat o declarație în care o numește „țarul invaziei”. În martie 2021, Biden a spus că Harris va conduce eforturile cu Mexic și națiunile din America Centrală pentru a aborda imigrația ilegală.

Republicanii au profitat de acest lucru pentru a o acuza că nu a reușit să oprească fluxul de milioane de migranți care trec ilegal în Statele Unite, deși ea nu a fost niciodată direct responsabilă de securizarea frontierei sudice.

„Kamala Harris este incompetentă. A demonstrat că este cel mai slab și mai prost vicepreședinte din istorie și a susținut 100% fiecare politică dezastruoasă implementată de Joe Biden în ultimii patru ani”, a declarat Karoline Leavitt, purtătoare de cuvânt a campaniei lui Trump.

Trump a discreditat-o pe Harris într-un videoclip înregistrat la unul dintre terenurile sale de golf, publicat de The Daily Beast miercuri, spunând că Harris este „atât de proastă, este atât de patetică” înainte de a folosi un termen vulgar pentru a o descrie.

Campania lui Trump și-a susținut cuvintele, cu co-managerul campaniei Chris LaCivita spunând pe X: „Nimic din acest videoclip nu este incorect.”
Purtătoarea de cuvânt a campaniei lui Biden, Sarafina Chitika, a spus: „Nu, Donald. Ceea ce este rău este să iei drepturile femeilor; Ceea ce este rău este să pierzi o alegere și să încurajezi o mulțime violentă să atace Capitoliul.”

Campania lui Biden a răspuns criticilor republicane crescânde asupra lui Harris fără a aborda întrebarea dacă vicepreședintele așteaptă în culise. „Vicepreședintele Harris este mândră să fie partenerul de campanie al președintelui Biden”, a declarat Rhyan Lake, purtător de cuvânt al campaniei lui Harris. „Indiferent de atacurile false pe care Trump și aliații săi extremi le fac, ea va continua să apere recordul Biden-Harris și să susțină cazul împotriva lui Donald Trump.”, a mai adăugat el.

Atacurile asupra lui Harris de către tabăra lui Trump au amintit de o tactică similară pe care Trump, președinte între 2017-2021, a folosit-o pentru a-l submina cu succes pe Ron DeSantis, principalul său rival republican, înainte ca guvernatorul Floridei să intre în cursa primară a partidului pentru alegerile din 2024, anul trecut.

Corey Lewandowski, un consilier de lungă durată al lui Trump, a spus pentru Reuters că Harris era vulnerabilă politic având în vedere rolul său în abordarea imigrației ilegale, printre alte probleme care fac parte dintr-o cercetare extensivă pe care partidul a adunat-o despre activitatea ei.

TĂCEREA NEOBIȘNUITĂ A LUI TRUMP

Un fost angajat de rang înalt din Casa Albă a lui Trump, care este încă în contact cu campania lui Trump, a spus că accentul nou pus pe Harris avea sens. "Dacă Joe Biden rămâne în fruntea biletului, având în vedere ce am văzut, ea devine și mai importantă. Dar dacă el se retrage, ea este candidatul potențial. Este vorba despre definirea ei”, a spus angajatul, subliniind ratingurile ei scăzute de aprobare în sondajele de opinie publică.

În ciuda ratingurilor ei scăzute constante de aprobare, un sondaj Reuters/Ipsos de la începutul acestei săptămâni a arătat că Harris este un adversar la fel de formidabil pentru Trump ca și Biden. Într-o ipotetică confruntare, Trump o conducea pe Harris cu un singur punct procentual, 43% la 42%.

Zgomotul făcut de aliații lui Trump este în contrast puternic cu tăcerea neobișnuită a fostului președinte, de obicei volubil. De la performanța slabă a lui Biden la dezbatere, Trump s-a ținut departe de atenția publică, făcând puține apariții sau declarații publice. „Acest lucru arată o maturizare a candidatului însuși. Poți învăța un câine bătrân trucuri noi. El arată o disciplină și un control al mesajului crescute”, a spus un consilier senior al campaniei lui Trump familiarizat cu discuțiile interne.

Chiar înainte de dezbaterea din 27 iunie, campania lui Trump începea să își îndrepte atenția către Harris, lansând un anunț de atac online care o ironiza pentru repetarea liniilor în discursurile sale. Apărătorii lui Harris spun că a devenit o țintă mai mare din cauza rolului său principal în atacarea lui Trump pe tema drepturilor la avort și a apărării energice a lui Biden pe parcursul campaniei.

Dacă Biden ar ieși din cursă înainte de Convenția Națională Democrată din august, nu există nicio garanție că Harris ar fi candidatul. Dar, în calitate de vicepreședinte, ea ar fi probabil prima în linie. Ar beneficia de cufărul de campanie imens al lui Biden și probabil ar vedea un segment mare de democrați adunându-se în jurul ei pentru a evita o bătălie internă amară.

Și, fiind primul vicepreședinte de culoare din istoria SUA, ea oferă o legătură cu cel mai de încredere bloc de votanți al partidului. Istoricul ei și tinerețea relativă ar face un contrast puternic cu Trump, în vârstă de 78 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel