Susţinătorii lui Trump, protest în Texas. "Ne vrem graniţa înapoi"

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Sute de protestatari din întreaga țară s-au adunat într-un mic oraș de la granița Texasului sâmbătă pentru a-și exprima frustrarea față de imigrația ilegală și pentru a-și arăta susținerea pentru fostul președinte Donald Trump, care a fost prezent pe tricouri, bannere și pancarte.

Protestul "Take Our Border Back" a început cu un convoi de vehicule din Virginia, care a ajuns într-o fermă din orășelul izolat Quemado vineri noapte, sub un fond sonor de claxoane și urale.

Deși participanții au subliniat natura pașnică a evenimentului, criticii avertizează că acesta ar putea alimenta sentimentele anti-imigranți.

Oficialii de la granița SUA în ultimele zile au mutat migranții dintr-un centru de procesare din apropierea orașului Eagle Pass, după ce FBI a identificat o amenințare la adresa facilității și a ofițerilor, au declarat două surse familiare cu situația, solicitând anonimatul pentru a discuta informații interne.

"Orice amenințare de genul acesta este o preocupare semnificativă", a declarat un oficial al Serviciului Vamal și de Protecție a Frontierelor (CBP) pentru Reuters.

Agenția a reușit să mute migranții cu relativă ușurință, deoarece arestările la graniță au scăzut semnificativ în zona respectivă în ultima lună, a declarat oficialul.

FBI a refuzat să comenteze, referindu-se la CBP.

Imigrația a devenit o problemă politică puternică într-un an electoral care se anunță a fi dominat de o revedere între Trump, un republican, și succesorul său democratic, președintele Joe Biden.

Trump și-a mobilizat votanții de bază cu apeluri pentru practici de graniță mai restrictive, în timp ce criticii se tem că astfel de politici și evenimente precum convoiul ar putea stârni tensiuni.

Eagle Pass a devenit cunoscut la nivel național în ultimele luni, pe măsură ce guvernatorul republican al Texasului, Greg Abbott, a intrat în conflict cu Biden cu privire la tactici agresive ale statului pentru a descuraja traversarea, inclusiv trupe, sârmă ghimpată și o barieră plutitoare în Rio Grande.

Abbott și alți 14 guvernatori republicani planifică o conferință de presă în Eagle Pass duminică pentru a-și apăra abordarea.

Martorii Reuters au văzut grupuri mici de migranți vineri și sâmbătă, care au traversat Rio Grande în apropiere de Eagle Pass și au fost prinși în sârma ghimpată de pe malul râului în timp ce așteptau ajutorul.

Anna Gabriela Derbez, o locuitoare de 56 de ani din Eagle Pass la evenimentul de la graniță, a spus că imigrația este una dintre mai multe probleme - inclusiv vaccinurile COVID-19, inteligența artificială și educația LGBTQ - care fac parte dintr-un "război al binelui împotriva răului".

"Suntem pentru imigrație", a spus Derbez, ale cărei bunici au venit în SUA din Mexic. "Imigrație legală, știți, o imigrație bună, oameni care vin și vor să lucreze și să îmbunătățească un loc."

Rob Brace, un podiatru pensionat în vârstă de 79 de ani, a mers cu motocicleta singur opt ore de la McAllen, Texas, pentru a întâmpina convoiul, spunând că s-a simțit obligat să vină pe măsură ce traversările migranților au crescut în ultimii ani.

"Oamenii par să ignore faptul că țara noastră se află într-o situație foarte rea", a spus el.

Evenimente mai mici erau planificate în Yuma, Arizona, și San Ysidro, California.

Reprezentantul american Keith Self, un republican conservator care reprezintă un district din nord-estul Texasului, are în plan să vorbească la mitingul de sâmbătă. Nu este clar dacă alți parlamentari sau figuri naționale vor apărea.

Personalități conservatoare precum Sarah Palin, o fostă candidată republicană la funcția de vicepreședinte, și Ted Nugent, un muzician rock și susținător vocal al drepturilor de armă, s-au alăturat protestului joi, pe măsură ce convoiul a făcut popas în Dripping Springs, Texas.

În timp ce unii participanți la evenimentul de joi vorbeau despre valori religioase, Nugent l-a numit pe Biden un "șarpe-diavol" într-un discurs caustic înainte de a interpreta imnul național al SUA la chitară.

Tema religioasă a evenimentului s-a suprapus cu mesajul politic, în timp ce muzicieni rock creștini au cântat în fața unor rânduri de spectatori pe scaune de camping. Cu muzica redată, o tânără purtând un tricou cu drapelul american a fost botezată într-o cadă metalică lângă scenă.

Vineri, pastorul din Minnesota, Doug Pagitt, a încercat să intre în zona de adunare după ce a oprit în zonă ca parte a unui turneu pentru a combate ceea ce el numește "naționalismul creștin", dar i s-a refuzat intrarea, participanții spunându-i "nu ești dorit".

"Noi vrem să participăm", a spus Pagitt ulterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel