Oamenii din Franța doresc să participe la o amplă manifestație și să susțină vaccinarea populației împotriva Covid-19.
Publicitate
Persoanele care susţin vaccinarea împotriva COVID-19 sunt invitate să participe luni la o amplă demonstraţie în oraşul Lyon, în contextul în care numeroase proteste faţă de vaccinare şi faţă de restricţiile adoptate împotriva noului coronavirus continuă să fie organizate în Franţa, informează DPA, scrie Agerpres.
Susţinătorii vaccinării încearcă astfel să arate că persoanele care se opun vaccinării reprezintă o minoritate, a declarat unul dintre organizatorii evenimentului, Jacques Boucaud, pentru postul de televiziune France Info.
"Am decis să ne facem vocile auzite şi să arătăm că vrem să fim vaccinaţi", a adăugat el.
Jacques Boucaud a mai spus că o mare parte din populaţia franceză doreşte să treacă peste perioada de restricţii care au definit ultimul an şi jumătate. "Ştim din declaraţiile oamenilor de ştiinţă şi ale experţilor că vaccinurile reprezintă singura cale pentru a ieşi din această pandemie".
El s-a declarat totodată consternat de diviziunea din ţară bazată pe controversele legate de vaccinuri, precum şi de discuţiile despre "rezistenţă" şi "dictatură".
Organizatorul francez consideră că aceste cuvinte s-ar potrivi mai bine cu situaţia din Afganistan, referindu-se la recenta preluare a controlului asupra acestei ţări de către talibani.
În schimb, organizatorii demonstraţiei de luni au ales să vorbească despre "o frăţie civilă" şi "o vaccinare a tuturor, pentru mai multă libertate împărtăşită".
Sâmbătă, zeci de mii de persoane din Franţa au protestat faţă de noile restricţii mai dure introduse de Guvernul de la Paris pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.
Aproximativ 160.000 de oameni au participat la 200 de demonstraţii organizate în întreaga ţară, a precizat Ministerul francez de Interne. Săptămâna trecută, proteste similare au atras 175.000 de participanţi, iar la demonstraţiile din săptămâna precedentă au participat 215.000 de protestatari.
Pe lângă vaccinarea obligatorie a angajaţilor din sectorul sănătăţii, protestele au vizat aşa-zisul "paşaport sanitar" lansat în Franţa, prin care posesorii lui dovedesc că s-au vaccinat, s-au însănătoşit după ce au trecut prin boală sau deţin un test COVID-19 cu rezultat negativ.
Paşaportul sanitar, care poate fi descărcat dintr-o aplicaţie disponibilă la nivel naţional, este solicitat de trei săptămâni în Franţa pentru a asigura participarea deţinătorului său la diverse activităţi zilnice, precum accesul în baruri şi restaurante, în centrele comerciale mari, precum şi posibilitatea de a călători pe distanţe lungi cu trenul şi avionul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News