Parteneriat între UBB şi FC Universitatea pentru susţinerea psihologică a fotbaliştilor, în vederea îmbunătăţirii performanţelor sportive.
Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) şi FC Universitatea Cluj au încheiat un parteneriat menit să contribuie, în anul 2018, la atingerea unor noi standarde de performanţă sportivă de către membrii respectivei echipe de fotbal. Potrivit unui comunicat transmis miercuri Agerpres de Departamentul de comunicare al UBB, parteneriatul, denumit 'PSI-U: Program de coaching psihologic pentru fotbalişti profesionişti' va fi derulat, din partea universităţii, de Institutul Internaţional de Coaching.
Protocolul vizează 'optimizarea abilităţilor de natură psihologică ale sportivilor membri ai echipei U Cluj, cu scopul de a le creşte performanţa individuală şi de a eficientiza performanţa echipei, alături de creşterea calităţii mediului organizaţional şi a satisfacţiei profesionale'.
Parteneriatul va consta în oferirea, de către specialiştii Institutului Internaţional de Coaching al UBB, a unor sesiuni de evaluare şi intervenţie psihologică - şedinţe de coaching psihologic individual şi de grup, precum şi intervenţii de tip coaching psihologic în situaţii de criză şi presiune.
'Am reuşit să depăşim etapa critică a Ligii a 4-a, etapă în care am luat-o, practic, de la zero, iar acum U Cluj este în poziţia de lider al Ligii a 3-a, fiind, în acest moment, principala favorită la promovare. Suntem însă pe deplin conştienţi că drumul nostru spre Liga 1, acolo unde este locul Universităţii Cluj, va fi din ce în ce mai greu, astfel încât încercăm să le oferim jucătorilor şi antrenorilor tot sprijinul şi toate condiţiile necesare pentru a face cu adevărat performanţă', afirmă vicepreşedintele FC Universitatea Cluj, Cosmin Irimieş.
UBB, universitate 'world-class'
Prorectorul UBB responsabil de cercetare, competitivitate-excelenţă şi publicaţii ştiinţifice, profesorul Daniel David, a declarat, la rândul său, că UBB se proiectează ca o universitate 'world-class', cu impact academic şi comunitar internaţional.
'Ca parte a comunităţii clujene, UBB are o responsabilitate principală faţă de aceasta. În acest sens, activităţile academice de educaţie şi cercetare performante din UBB trebuie să se exprime şi în servicii inovative şi/sau antreprenoriale către comunitatea clujeană, transilvană şi românească. Proiectul 'PSI-U: Program de coaching psihologic pentru fotbalişti profesionişti' se înscrie în acest angajament comunitar al UBB, U Cluj fiind una dintre emblemele clujene! Ca o notă personală, văd acest program nu doar concentrat pe obţinerea performanţei de dragul performanţei, ci, parafrazând şi construind pe una dintre devizele celebre ale U Cluj, formulată de rectorul clujean Iuliu Haţieganu', a spus David.
Afirmaţia la care face referire prorectorul Daniel David a fost formulată de cunoscutul medic Iuliu Haţieganu, cel care a avut iniţiativa de a crea în Cluj-Napoca un parc sportiv, la construirea căruia a pus inclusiv fonduri proprii şi al cărui scop era acela de a-i determina pe locuitorii oraşului să facă cât mai multă mişcare.
Institutul Internaţional de Coaching este un furnizor de servicii de coaching la nivel internaţional, utilizând cele mai avansate proceduri psihologice validate ştiinţific şi imersate tehnologic (ex. realitate virtuală), afiliat Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Institutul este, de asemenea, conectat la organisme profesionale la nivel mondial, cum este Asociaţia Internaţională de Coaching Cognitiv-Comportamental.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News