Sute de familii, strămutate după cutremurul ”semnificativ” din nordul Italiei

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Sute de familii vor fi strămutate în urma cutremurului care a avut loc în această dimineață în nordul Italiei.

Un cutremur cu magnitudine de 5,2 grade, după revizuire, a lovit luni dimineață nordul Italiei, în Toscana și regiunea învecinată Emilia Romagna, iar în urma acestui seism, sute de familii ar fi fost strămutate în zona oraşului italian Forli, transmite ANSA, scrie Agerpres.

Potrivit sursei menționate, decizia de strămutare a fost luată după ce mai multe clădiri au fost considerate potenţial nesigure.

Astfel, doar în oraşul Tredozio, 140 de clădiri sunt în curs de verificare pentru descoperirea unor posibile daune structurale în urma seismului, a declarat guvernul provincial din Forli-Cesena.

De asemenea, există temeri potrivit cărora ”numărul familiilor strămutate ar putea fi de câteva sute”, a declarat preşedintele provinciei şi primarul oraşului Cesena, Enzo Lattuca.

Edilul a precizat că primarii din regiune au pus la dispoziţie locuri de cazare ”pentru zecile de familii rămase în afara locuinţelor lor".

Epicentrul cutremurului a fost localizat lângă Marradi, un oraş situat la 70 de kilometri nord-est de Florenţa, la o adâncime de 8,4 kilometri, a anunţat Institutul Italian de Geofizică şi Vulcanologie (INGV). Seismul s-a produs la ora 03:10 GMT (ora 6:10 ora României) şi a fost urmat de mai multe replici, potrivit INGV.

Deși inițial a fost anunțat ca fiind de 4,8 grade, în urma reviziei acesta a fost de 5,2 grade, la adâncimea de 15.0km.

”Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 18km S de Forli, 22km SV de Cesena, 39km SE de Imola, 43km SV de Ravenna, 46km V de Rimini, 66km NE de Florence, 66km N de Arezzo, 70km SE de Bologna, 73km E de Prato, 76km V de Pesaro”, potrivit INFP.

Citește și: Lumini misterioase au fost văzute pe cerul din Maroc înainte de cutremur

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel