Alertă în insula Bali din Indonezia!
Autoritățile din Bali au confiscat sute de frigărui și zeci de kilograme de carne crudă de câine, într-un raid menit să depisteze comerțul ilegal în zonă, informează Agerpres. Deși Bali a interzis anul trecut comerțul cu carne de câine, în alte părți ale Indoneziei această practică rămâne legală. Infractorii riscă până la trei luni de închisoare sau o amendă de 50 de milioane de rupii (aproximativ 3.064 de dolari).
În cadrul unor inspecții recente, autoritățile au descoperit trei comercianți care vindeau carne de câine, încălcând astfel reglementările locale. În districtul Jembrana, au fost confiscate 500 de frigărui de carne de câine de la un comerciant și 56 de kilograme de carne crudă de la altul, a declarat Dewa Nyoman Rai Dharmadi, șeful agenției de ordine publică din Bali.
Comerciantul de frigărui a primit doar un avertisment, fiind la prima abatere, în timp ce ceilalți doi comercianți, recidiviști, se confruntă cu acuzații minore și vor fi judecați luna viitoare.
Autoritățile intenționează să ofere vânzătorilor șansa de a-și reprofila afacerile. "Le oferim posibilitatea de a înțelege interdicția și motivele acesteia. Dar vom fi vigilenți cu recidiviștii. Nu glumim", a subliniat Dewa.
Indonezia este una dintre puținele țări din lume unde comerțul cu carne de câine și pisică este permis, însă o campanie pentru interzicerea acestei practici vine puternic din urmă. Drept urmare a protestelor tot mai intense, unele orașe, cum ar fi Semarang de pe insula Java, au impus deja interdicții locale în ultimii ani.
Consumul de carne de câine și pisică este o practică care variază în funcție de cultură și regiune. În unele țări, aceasta este considerată o tradiție culinară, în timp ce în altele este strict interzisă și considerată inacceptabilă din punct de vedere etic.
Iată câteva țări unde consumul de carne de câine și pisică a fost raportat:
1. China
În anumite regiuni, cum ar fi provincia Guangxi, consumul de carne de câine este o tradiție, fiind celebru festivalul Yulin Dog Meat Festival. Totuși, atitudinea față de această practică se schimbă, drept pentru care tot mai mulți chinezi se opun consumului de carne de câine.
2. Coreea de Sud
Carnea de câine, cunoscută sub numele de "bosintang", este consumată în special în timpul lunilor de vară. Totuși, consumul a scăzut semnificativ în ultimii ani, iar campaniile pentru drepturile animalelor au câștigat teren.
3. Vietnam
Carnea de câine este considerată o delicatesă în anumite părți ale țării și este consumată în special în Hanoi și în nordul Vietnamului. De asemenea, carnea de pisică, cunoscută sub numele de "tiểu hổ" (tigru mic), este consumată în unele regiuni.
4. Filipine
În unele părți ale Filipinelor, carnea de câine, cunoscută sub numele de "asocena", este încă o delicatesă. Guvernul filipinez a adoptat legi pentru a restricționa această practică, dar ea încă persistă în anumite zone.
5. Indonezia
În anumite regiuni din Indonezia, cum ar fi Bali și nordul insulei Sulawesi, consumul de carne de câine este încă agreat, deși există eforturi continue pentru descurajarea acestei practici.
6. Nigeria
În unele comunități din Nigeria, carnea de câine este consumată frecvent și este considerată o bogată sursă de proteine. Totuși, această practică nu este răspândită pe scară largă.
7. Elveția
În anumite părți rurale ale Elveției consumul de carne de câine și pisică a fost raportat sporadic. Așadar nu este o practică comună sau acceptată pe scară largă, dar... se consumă.
8. Cambogia
În unele regiuni din Cambogia, carnea de câine este consumată în case și restaurante, deși acest lucru se întâmplă acum mai rar decât în anii trecuți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu