Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, a dezvăluit de ce este războiul din Fâșia Gaza
Excelența Sa Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, a acordat un interviu în exclusivitate DC Media Group.
În debutul interviului, analistul politic Bogdan Chirieac l-a întrebat pe ambasadorul Israelului, Reuven Azar, când s-ar putea terminat războiul început în Sâmbăta Neagră, 7 octombrie, cu un masacru în Israel.
”Ei bine, aceasta este o întrebare bună. Depinde dacă vom avea o înțelegere privind ostaticii înainte sau după ce vom termina de eradicat mașinăria militară a Hamas” a răspuns Reuven Azar.
Ambasadorul a continuat: ”După cum știți, am distrus deja aproximativ 18 sau 19 batalioane ale Hamas din cele aproximativ 24 care există. Asta înseamnă că mai există încă zona Rafah în care infrastructura militară a Hamas este încă intactă. Și, după cum știți, această infrastructură ne-a surprins chiar și după atacul atroce pe care l-au făcut la 7 octombrie. La câteva luni după ce am început invazia terestră și am descoperit acolo sute de kilometri de tuneluri, fabrici de armament și infrastructuri care sunt înglobate în spitale.
Știți, există aproximativ 36 de spitale în Fâșia Gaza și în toate acestea aveai infrastructura dedesubt, aveai aparatul de informații al Hamas sub un sediu al UNRWA (Agenția Organizației Națiunilor Unite de Ajutorare și Lucrări pentru Refugiații din Palestina în Orientul Apropiat) din Fâșia Gaza.
Așadar, acest lucru a fost construit timp de zeci de ani și este una dintre cele mai dificile provocări de război urban pe care le-a avut vreodată o armată. Deoarece Gaza este foarte dens populată și a trebuit să faci față unei situații în care ai clădiri foarte înalte deasupra și tuneluri și infrastructură dedesubt”.
Ulterior, în cadrul interviului, ambasadorul a mai dezvăluit: ”În primul rând, am văzut că, sub sediul principal al Hamas din Gaza, electricitatea și comunicațiile sediului UNRWA au fost folosite pentru a alimenta inima aparatului de informații al Hamas. Iar acest lucru a fost arătat clar în imagini. De fapt, am avut câțiva jurnaliști străini încorporați în această operațiune pentru a le arăta cum Hamas folosește de fapt serviciile UNRWA pentru a-și alimenta aparatul militar. Asta în primul rând.
În al doilea rând, printre liderii Hamas, înalții șefi ai Hamas, se află persoane care au lucrat aproape toată viața lor pentru UNRWA. Astfel, aceștia se foloseau de slujba lor în cadrul UNRWA pentru a-și acoperi activitatea teroristă.
În plus, am văzut că un ONG numit UN Watch a dezvăluit un grup de 3.000 de angajați ai UNRWA pe Telegram se lăudau și sărbătoreau masacrul Hamas din 7 octombrie”.
Vezi mai mult în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci