Sute de vase sunt oprite pe tronsonul româno-bulgar al Dunării.
Sute de vase fluviale cu propulsie proprie sau fără sunt oprite pe tronsonul româno-bulgar al Dunării din cauza nivelului scăzut al apei, a spus, luni, pentru agenția bulgară BTA Ivan Jekov, şeful Direcţiei de supraveghere fluvială Ruse, din cadrul Agenţiei pentru Administraţie Marină.
Cele mai joase niveluri ale apei se înregistrează în zonele din apropierea insulelor Belene şi Batin. În prezent, pescajul maxim acolo este de 1,30 metri. Situaţia în alte ţări de-a lungul Dunării este similară, a explicat oficialul bulgar.
Vasele de croazieră pot opera pe foarte puţine porţiuni ale Dunării. Acest lucru nu este însă posibil pe tronsonul româno-bulgar, a mai susţinut el, adăugând că doar vasele cu încărcătură foarte uşoară sau cele fără încărcătură, cu un pescaj nu mai mare de 1,20 – 1,30 metri pot naviga pe acest tronson fluvial.
Conform lui Zhekov, în prezent nu există niciun vas eşuat, în condiţiile în care căpitanii evită să navigheze în aceste condiţii şi aşteaptă creşterea nivelului apei.
„Au existat situaţii similare din punct de vedere al nivelului scăzut al apei în 2003, precum şi în 2018, dar acum seceta a venit prea devreme iar acesta va fi probabil cel mai nefavorabil an pentru transportul fluvial”, a susţinut Jekov, potrivit Agerpres.
Tudor Curtifan, redactor-șef DefenseRomânia.ro, a vorbit despre amenințările nucleare ale lui Dmitri Medvedev.
Într-o postare pe Facebook, Tudor Curtifan, redactor-șef DefenseRomânia.ro, a vorbit despre amenințările nucleare ale lui Dmitri Medvedev:
„Medvedev joacă rolul bufonului de la curtea regelui. Ceea ce Vladimir Putin nu poate să spună, o spune el. În cheia aceasta și a strategiei de a semăna teroare trebuie citite amenințările cu „accidente” la centralele nucleare din UE.
Dar Dmitri Medvedev cât timp a fost președintele Rusiei (2008-2012) și Putin premier, a avut câteva tentative de independență și o oarecare relație bună cu Occidentul. În timpul Primăverii Arabe și crizei din Libia, Medvedev a fost pe aceeași poziție cu SUA și în contradicție cu Putin.
A tatonat chiar o tentativă palidă de a candida împotriva lui Putin, dar a renunțat rapid când, novice, a cerut public sprijinul oligarhilor. Putin i-a reglat rapid derapajele iar Medvedev, care e azi vicepreședintele Consiliului de Securitate, se dovedește a fi un soldat loial regimului autoritarist de la Kremlin“, a scris jurnalistul Tudor Curtifan, redactor-șef Defense România, pe Facebook. Mai multe, aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News