Sute de studenţi, printre care și români, din programul Work and Travel, au protestat în SUA împotriva condițiilor de muncă

studenti_71720700
studenti_71720700

Studenţi români exploataţi ca sclavii în Statele Unite ale Americii. Au plecat cu programul Work and Travel, să câştige bani, dar au fost puşi să lucreze peste orele de program, pe salarii de nimic. Sătui de tratamentul la care au fost supuşi, sute de tineri de mai multe naţionalităţi au protestat în stradă, în statul Pennsylvania.

[caption id="attachment_95154" align="alignleft" width="300" caption="Foto: RTV"][/caption] Acestora li s-au alăturat și studenți din China sau Nigeria, după ce au întrerupt lucrul şi au ieşit în stradă la Palmyra, pentru a reclama condiţiile dificile de muncă de la fabrica de ciocolată unde sunt angajaţi prin programul Work and Travel. Spun că se aşteptau să înveţe mai bine limba engleză şi să descopere prin muncă America, în schimb lucrează din greu şi sunt plătiţi prost.

În total 400 de studenţi lucrează pe timpul verii la această fabrică, iar mulţi spun că e mai ceva ca la închisoare. Banii pe care îi primesc abia dacă le ajung de cheltuială, cât despre economii nici nu poate fi vorba. Programul Work and Travel este extrem de popular şi era văzut ca o şansă pentru tineri să cunoscă Statele Unite. Dar în ultima perioadă a tras o mulţime de plângeri legate de condiţiile de muncă şi de salariile foarte mici, scrie realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel