Sydney sub nori de fum. Se anunță un sezon de incendii puternice

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Fumul rezultat din incendiile de pădure provocate de pompieri înaintea sezonului de incendii care se anunţă a fi intens, a acoperit miercuri dimineaţă portul din Sydney, cel mai populat oraş din Australia.

Fumul este produs de incendiile declanşate de pompieri, pentru a reduce încărcătura de combustibil în aşteptarea sezonul estival, în periferia împădurită a oraşului Sydney.

Incendiile sub control care ard la periferia oraşului şi poluarea aerului în unele părţi ale Sydneyului este, pe drept, comparabilă cu cea din Beijing sau New Delhi. Locuitorii au fost rugaţi să închidă ferestrele şi să stea acasă cât mai mult posibil.

Inspectorul serviciului de pompieri rurali din New South Wales, Ben Shepherd, a declarat că aproximativ 30.000 de hectare de vegetaţie au fost arse în acest stat de la începutul lui iulie. "Este corect să spunem că, după doi-trei ani foarte umezi, riscul incendiilor de pădure a revenit în New South Wales", a declarat acesta pentru AFP, citată de Agerpres.

Se anunță incendii devastatoare

Autoritățile au făcut prognoze conform cărora sezonul de incendii din Australia se anunță a fi cel mai intens de la evenimentele devastatoare din "vara neagră" a anilor 2019-2020. În acea perioadă, incendiile uriașe, scăpate de sub control, au distrus extinse zone de pe coasta de est a acestui vast continent-insulă.

De atunci, condițiile meteo au fost deosebit de umede, ceea ce a dus la o creștere accelerată a vegetației, mărește cantitatea de materiale combustibile disponibile pentru a alimenta incendiile.

Potrivit Biroului naţional de meteorologie din Australia, vara din sudul planetei este de aşteptat să fie "mai caldă şi mai uscată decât media". Acesta a confirmat recent că ţara a cunoscut cea mai caldă iarnă înregistrată vreodată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel