Taberele miniere, un coșmar pentru angajate. Zeci de muncitori au fost dați afară după plângeri

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Zeci de mineri au fost conciedați pentru hărțuire sexuală.

Compania minieră BHP transmite că a dat afară cel puțin 48 de angajați pentru hărțuire sexuală, potrivit BBC. Faptele au avut loc în taberele miniere din Australia de Vest din 2019 încoace.

Cele mai mari companii miniere australiene sunt tot mai criticate pentru cum tratează femeile în siturile izolate. Procesele intentate recent au determinat guvernul de stat să lanseze o anchetă asupra hărțuirilor sexuale, iar mai multe firme au recunoscut problema și au promis că vor face schimbări. Alte companii, cum ar fi Rio Tinto și Fortescue Metals, nu au făcut public dacă au dat oameni afară din aceste cauze.

Ce se întâmplă în regiunea Pilbara?

Aceste firme au operațiuni uriașe în zona îndepărtată Pilbara pentru a exploata zăcămintele de acolo. Mii de lucrători ajung în regiune în fiecare sezon și sunt cazați în tabere de muncitori. Criticii spun că domină cultura masculină și se bea foarte mult în aceste locații. Între 2019 și 2021, BHP spune că a primit 18 plângeri pentru abuz sexual și 73 de plângeri pentru hărțuire printre cei 13.500 de angajați.

Australia rezervă zeci de milioane de doze de vaccin pentru a rapel

Guvernul australian a anunţat în iulie rezervarea a 85 de milioane de vaccinuri de la Pfizer împotriva COVID-19, care vor fi livrate în 2022 şi 2023 şi vor servi ca doze de rapel împotriva pandemiei.

Premierul Scott Morrison, care este criticat pentru întârzierile în campania de vaccinare a ţării, a declarat într-un comunicat că această achiziţie serveşte la "continuarea protecţiei" cetăţenilor împotriva "ameninţării în continuă evoluţie a COVID-19", transmite Agerpres. „Toţi australienii vor avea acces la un vaccin de rapel dacă va fi necesar", a declarat premierul, a cărui popularitate este în scădere în urma actualei reapariţii a virusului în Australia şi în ciuda unei bune gestionări în primele luni ale pandemiei.

Oficialii se aşteaptă ca prima tranşă din aceste doze să sosească în primul trimestru din 2022, când vor fi primite în total 60 de milioane de vaccinuri, iar restul de 25 de milioane de doze vor sosi în 2023. Australia, care iniţial plănuia să îşi vaccineze întreaga populaţie până la sfârşitul lunii octombrie, a reuşit să vaccineze aproximativ 14% dintre cei cu vârsta de 16 ani şi peste cu schema completă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel