Tagliatelle făcute din carne, invenția unor studenți de la Universitatea de Știință din Iași. Mihaela Bilic: Părinții de copii mofturoși pot fi fericiți - Foto în articol

Foto: captură video Digi24
Foto: captură video Digi24

Știați că au fost inventate tagliatelle făcute din carne?

S-a găsit soluția pentru copii mofturoși la mâncare. Mai mulți studenți de la Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi au inventat tagliatelle făcute din carne, iar nutriționistul Mihaela Bilic susține că acesta este un produs revoluționar cu valori nutriționale de excepție.

"Inovație la Iași. Aveți copii mofturoși refuză să mănânce carne? Sau adolescenți care s-au hotărât să fie vegetarieni? Aflați că există tagliatelle făcute din carne! Se numesc “meatatelli” și sunt invenția unui grup de studenți inimoși de la Universitatea de știință din Iași. Pentru care au luat premiul întâi anul trecut la Paris nu doar la capitolul inovații alimentare, dar și sustenabilitate.

Recunosc că am fost uimită de condițiile de învățământ din Universitatea din Iași, să tot fii student aici! În cadrul Facultății de chimie alimentară există o mini-fabrică de lactate, una de bere și una de carne, care reproduc identic condițiile din industria alimentară. Nu mai zic de laboratoare și săli de curs. E o bucurie să vezi tineri care își doresc cu adevărat să învețe. Iar produsul lor de paste făcut din carne îl consider revoluționar, cu valori nutriționale de excepție. Părinții de copii mofturoși pot fi fericiți, problema lor s-a rezolvat!", a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook. 

Captură foto: Facebook Mihaela Bilic

Detalii despre meatatelli

Meatatelli, pastele de carne, au fost inventate de cinci studenţi de la două facultăţi din cadrul Universităţii ieşene de Ştiinţele Vieţii: Facultatea de Agricultură şi Facultatea de Ingineria resurselor Animale şi Alimentare, scrie Ziarul de Iași. Potrivit sursei citate, denumirea vine, de fapt, de la alăturarea cuvintelor “meat”, care înseamnă carne, în engleză, şi care este ingredientul principal al acestui produs. Tagliatelle pot fi servite cu o varietate de sosuri, dar reţeta clasică este un sos de carne sau sos bolognese.

Practic, studenţii din echipa Meatatelli au scurtat mult timpul de preparare – în loc să fierbi paste şi să prepari un sos, prepari direct pastele din carne. Astfel aceștia au reușit să îi împace şi pe consumatorii care preferă în mod obişnuit o alimentaţie cu mai multe proteine din carne, dar nu au prea mult timp pentru gătit, dar şi pe cei care mănâncă paste cu plăcere. Ideea produsului a plecat din piaţă, a explicat la un moment dat coordonatorul echipei Meatatelli, Marius Ciobanu, care este şef de lucrări la Facultatea de Agricultură, în Departamentul Tehnologii Alimentare: “Ideea a plecat de la o mămică a unui copil de doi ani. Ea ne-a spus că copilul ei nu mănâncă decât paste. Aşa ne-am gândit să facem un aliment nutritiv, care te hrăneşte. Că pastele… Ştiţi cum e şi cu pâinea. Pâinea te satură, dar nu te hrăneşte”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel