Taifunul Krathon a lovit mortal Taiwanul. Peste 120 de persoane sunt rănite - FOTO

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Taiwanul a fost vizat de taifunul Krathon.

Taifunul Krathon a atins Taiwanul, aducând vânt și ploi distrugătoare în al doilea cel mai mare oraș al insulei.

Furtuna a ucis cel puțin două persoane, iar alte câteva sunt date dispărute și peste 120 sunt rănite.

După ce a plutit în largul coastei de sud-vest a Taiwanului timp de mai multe zile, Krathon a lovit Kaohsiung joi, în jurul orei locale 12:40, cu valuri puternice de furtună și rafale de vânt de aproape 160 km/h, care au smuls acoperișuri de pe clădiri, au doborât copaci și au aruncat containere maritime în porturi.

De asemenea, cel puțin nouă persoane au murit într-un incendiu izbucnit într-un spital joi dimineața, la doar câțiva kilometri de locul în care Krathon a ajuns pe uscat. Se crede că incendiul nu are legătură cu taifunul, dar autoritățile s-au luptat să evacueze sute de pacienți din spital în condițiile meteorologice severe.

Foto: Agerpres

Krathon a atins statutul de super taifun la începutul săptămânii, după ce a trecut prin insulele din nordul Filipinelor, dar a stagnat în larg în sud-vestul Taiwanului și a slăbit înainte de a traversa coasta ca echivalentul unui taifun de categoria întâi.

Locuitorii au primit mesaje la începutul zilei de joi prin care erau avertizați să rămână în casă, dar primarul din Kaohsiung, Chen Chi-mai, a declarat că încă erau prea mulți oameni afară.

„Uitându-ne la camerele de supraveghere, putem vedea că sunt mulți oameni care se plimbă cu scuterele sub vântul și ploaia atât de puternice, ceea ce este foarte periculos”, a spus el.

De asemenea, au fost raportate mai multe alunecări de teren în jurul insulei, inclusiv în nord-estul îndepărtat.

Foto: Agerpres

Armata a fost în stare de alertă

Autoritățile au luat măsuri suplimentare de precauție în cazul acestei furtuni, după ce Taiwanul a fost lovit de taifunul Gaemi, foarte puternic, echivalent cu un uragan de categoria 4, în luna iulie. Gaemi a ucis 11 persoane în Taiwan, a provocat inundații pe scară largă, inclusiv în centrul orașului Kaohsiung, și a eșuat mai multe nave.

Miercuri și joi, birourile, cursurile și piețele au fost închise în tot Taiwanul, iar sute de zboruri au fost reținute la sol. Peste 38000 de militari au fost plasați în stare de alertă și aproape 10000 de persoane au fost evacuate din unele zone muntoase.

Două decese raportate au avut loc înainte ca furtuna să ajungă pe uscat. Autoritățile de salvare au declarat miercuri după-amiază că un bărbat în vârstă de 70 de ani a murit după ce a căzut dintr-un copac, iar doi erau dați dispăruți.

Foto: Agerpres

Joi dimineața, un șofer de camion a fost declarat mort după ce un bolovan i-a lovit vehiculul. De asemenea, au fost raportate cel puțin 70 de răniri, majoritatea în comitatul Taitung de pe coasta de est, care a fost lovit de vânturi puternice și ploi. O persoană a fost dată dispărută în comitatul Yunlin din centrul țării.

Deși Taiwanul este frecvent lovit de taifunuri, este rar ca acestea să ajungă pe coasta de vest dens populată.

Se așteaptă ca furtuna să slăbească pe măsură ce se deplasează pe câmpia vestică a Taiwanului, redevenind un ciclon tropical înainte de a lovi capitala Taipei, vineri, conform The Guardian.

Foto: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel