Dacă ții Posul Paștelui, această rețetă de tăieței cu varză te va cuceri. O vei repeta! Iată cum se prepară.
Ingrediente
1 varză mică (aprox 1 kg)
200 gr tăieţei laţi
1 ceapă
5 linguri ulei
4 prize piper (sau după gust)
sare
Cum se prepară
Varza se taie fideluță şi se frământă un minut cu o linguriţă rasă de sare. Se lasă 5 minute să se înmoaie. În timpul acesta, tocaţi ceapa mărunt şi căliţi-o în uleiul încins, potrivit e-retete.ro. Folosiţi o tigaie mai mare.
Puneţi tăiţeii la fiert în multă apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Adăugaţi varza peste ceapă şi căliţi-o puţin peste 10 minute, la foc mediu, amestecând des să nu se ardă. Spre sfârşit, daţi focul la mic. Când e aproape gata, condimentaţi-o cu piper. Adăugaţi tăiţeii scurşi de apă şi amestecaţi bine. Gustaţi de sare.
Vezi și: Ciuperci umplute de post. Rețeta simplă
Pizza de post. Cum se prepară: Rețeta
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News