Vrei să-ți faci singur tăițeii pentru supe/ciorbe? Noi avem rețeta. Poți renunța la cei din comert. Iată cum se prepară.
Ingrediente
2 ouă
un praf de sare sau delikat
făină cât cuprinde
Cum se prepară
Spargem ouăle într-un vas adânc, presărăm sarea sau delikat-ul, apoi începem să adăugăm făina cernută, amestecând încontinuu, până obţinem o cocă tare, dar pe care s-o putem întinde într-o foaie subţire, cu făcăleţul, scrie bucataras.ro. Putem tăia foile în două metode:
1 - presărăm făină peste foaia întinsă, apoi rulăm şi tăiem fâşii fine. Răsfirăm şi scuturăm de surplusul de făină.
2 - lăsăm foaia întinsă să se usuce puţin (15 - 20 minute), apoi o porţionăm în fâşii mai mici. Întrucât foaia este semiuscată, putem pune fâşiile una peste cealaltă, fără să mai presărăm făina. Nu se vor lipi între ele şi se vor tăia foarte uşor.
Dacă nu-i folosim imediat, lăsăm tăiţeii să se usuce pe o coală de hârtie, apoi îi putem păstra în pungi, la loc uscat. Când îi vom folosi, îi vom adăuga aşa, uscaţi, direct în ciorba clocotindă.
Sfaturi:
Nu lăsaţi foile să se usuce prea mult, pentru că se vor sfărâma la tăiere.
Cu cât vom întinde foaia mai bine, cu atât vom obţine tăiţeii mai fini
BONUS: Paste Carbonara. Rețeta originală
Ingrediente
- 400 g spaghete
- 200 g guanciale (alternativ pancetta/bacon)
- 4 gălbenuşuri
- 75 g brânză pecorino
- sare
- piper
Cum se prepară
Pune apă la fiert într-o cratiţă încăpătoare, cu o linguriţă de sare. Când apa începe să fiarbă, pune şi pastele la fiert pentru 4-5 minute. În răstimp însă, până să fiarbă apă, taie guanciale cubuleţe (dacă ai acces la acest tip de preparat, dacă nu pancetta sau bacon), potrivit retetepractice.ro. Bate gălbenuşurile cu 40-50 g de brânză pecorino poţi folosi şi parmezan). Frige baconul în tigaie, fără ulei, până când devine crocant şi grăsimea se topeşte.
Când pastele au fiert 4-5 minute, scoate-le cu un cleşte şi pune-le direct peste bacon. Agită pastele puţin, pentru un minut, apoi adaugă o cană de apă de la paste. Lasă pastele carbonara să se răcească un minut, apoi adaugă amestecul de gălbenuşuri şi brânză, amestecând energic, pentru a evita coagularea gălbenuşurilor. Pune pastele la foc pentru încă 30-60 secunde, apoi serveşte fiecare porţie de paste carbonara cu puţină brânză pecorino rasă deasupra şi puţin piper proaspăt măcinat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu