Taiwan: Avionul lui Nancy Pelosi bate recordul pe un site de urmărire a zborurilor

Taiwan: Avionul lui Nancy Pelosi bate recordul pe un site de urmărire a zborurilor - Foto Agerpres
Taiwan: Avionul lui Nancy Pelosi bate recordul pe un site de urmărire a zborurilor - Foto Agerpres

Zborul care a dus-o marţi pe preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, la Taiwan, a fost cel mai urmărit din istoria Flightradar24, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor, transmite AFP. 

'În momentul aterizării în Taipei, (zborul) SPAR19 era urmărit de peste 708.000 de oameni din întreaga lume, ceea ce îl face cel mai urmărit zbor în direct din istoria Flightradar24', a spus serviciul într-un comunicat de presă.

Nancy Pelosi a menţinut ambiguitatea în legătură cu vizita în Taiwan în timpul turneului pe care îl întreprinde în Asia, escală care ar putea înrăutăţi şi mai mult relaţiile dintre China şi Statele Unite deoarece Beijingul revendică suveranitatea asupra insulei.

'Vizita delegaţiei noastre parlamentare în Taiwan demonstrează sprijinul necondiţionat al Americii pentru democraţia vibrantă din Taiwan', a spus ea într-un comunicat publicat la scurt timp după sosirea în capitala insulei. Ministerul chinez de externe a denunţat 'o încălcare gravă' a angajamentelor americane faţă de China, care 'subminează grav pacea şi stabilitatea regionale'.

După decolarea din Kuala Lumpur, avionul său militar era deja urmărit de peste 200.000 de oameni în timpul zborului deasupra Indoneziei...

Nancy Pelosi este cel mai înalt oficial american ales care vizitează Taiwanul în ultimii 25 de ani. După decolarea din Kuala Lumpur, avionul său militar era deja urmărit de peste 200.000 de oameni în timpul zborului deasupra Indoneziei, iar acest număr 'a continuat să crească pe măsură ce aeronava se apropia de Taiwan', relatează site-ul.

Sunt, de asemenea, menţionate articole din presa americană despre prezenţa lui Nancy Pelosi la bordul aeronavei.'Interesul susţinut şi fără precedent pentru acest zbor a avut un impact puternic asupra infrastructurii Flightradar24', continuă serviciul.

Echipele sale tehnice s-au mobilizat, dar 'din păcate, având în vedere volumul de utilizatori, a fost necesar să organizăm sala de aşteptare, care limitează timpul de acces pentru neabonaţi', explică site-ul. Versiunea obişnuită a fost reinstalată la scurt timp după aterizarea lui Nancy Pelosi la Taipei, notează Agerpres.

Citește și - Peste 20 de avioane militare chineze au intrat în zona de apărare aeriană a Taiwanului în timpul vizitei lui Nancy Pelosi

Republica Populară Chineză a trimis peste 20 de avioane militare în zona de apărare aeriană a Taiwanului în timpul vizitei lui Nancy Pelosi.

Taiwanul a anunţat incursiunea marţi a peste 20 de avioane militare chineze în zona sa de apărare aeriană într-un moment în care preşedinta Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, Nancy Pelosi, a început o vizită controversată în această insulă asupra căreia Beijingul îşi revendică suveranitatea, relatează France Presse.

"21 de avioane ale armatei chineze au intrat în Zona de Identificare a Apărării Aeriene (ADIZ, mai largă decât spaţiul aerian teritorial) din sud-vestul Taiwanului la 2 august 2022", a anunţat într-un comunicat pe Twitter Ministerul taiwanez al Apărării.

China încearcă să ameninţe porturi şi oraşe-cheie, anunţând exerciţii militare în jurul insulei în zilele următoare, comunică în acelaşi timp ministerul, citat de Reuters.

Ministerul Apărării afirmă în acelaşi comunicat că exerciţiile au scopul de a intimida psihologic cetăţenii taiwanezi, adăugând că forţele armate "şi-au întărit" nivelul de vigilenţă, iar populaţia nu trebuie să se neliniştească. Vezi știrea aici!

Citește și - Tensiuni politice uriașe: Vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan. Chirieac: Aceasta este marea întrebare

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat vizita președintei Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan, pe fondul unor tensiuni politice uriașe. China a avertizat marţi că SUA că vor fi răspunzătoare pentru această vizită şi că ele vor trebui să plătească preţul.

Niels Schnecker l-a întrebat pe Bogdan Chirieac, la România TV, care ar fi explicația faptului că Nancy Pelosi efectuează o vizită în Taiwan, în acest moment când există tensiuni globale, care ar putea deschide un al doilea front, după războiul din Ucraina.

”SUA vor să demonstreze că nu Beijng dictează lumii, ci lumea liberă alege ce trebuie făcut!”

”Este marea întrebare. Există o explicație, nu știu cât este de solidă. SUA vor să demonstreze că, în ciuda puterii economice și militare în creștere a Chinei, nu ea dictează lumii de astăzi. Este singura explicație oferită până acum. Nu Beijng dictează lumii, ci lumea liberă alege în continuare ce trebuie făcut!”, a zis Bogdan Chirieac. 

”Poate nu era acum cel mai bun moment pentru această vizită, dar nici reacția Chinei nu este normală și nu poate fi, în niciun caz, acceptată”

”Pe de altă parte, este doar o vizită. Și pentru asta trebuie să fie pusă armata chineză în stare alertă maximă, trebuia făcută această demonstrație de forță, cu tancuri pe plaje, avioane și nave în strâmtoarea Taiwan?! E normal să faci lucrul acesta? De partea cealaltă, avem 4 nave uriașe de luptă, inclusiv două portavioane de luptă. Dar este strict o vizită, de 24 de ore, a șefului unei camere a Paramentului american, fără o altă întâmplare ce s-ar putea petrece acolo. Să spunem că poate nu era acum cel mai bun moment pentru această vizită, poate neinspirată în acest moment, a doamnei Nancy Pelosi în Taiwan, dar nici reacția Chinei nu este normală și nu poate fi, în niciun caz, acceptată”, a concluzionat analistul politic Bogdan Chirieac, în cadrul emisiunii Cheia Zilei, moderată de Niels Schnecker, la România TV. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel