Taiwanul avertizează cu privire la un scenariu similar cu cel din Ucraina: Urmărim evoluțiile

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Autoritățile oficiale din Taiwan devin tot mai îngrijorate cu privire la un atac pe care China l-ar putea avea asupra statului insular.

Ministrul apărării din Taiwan, Chiu Kuo-cheng, a spus că atât Republica Populară Chineză, cât și Taiwan ar plăti un preț mare dacă Beijingul ar încerca să organizeze o invazie similară cu cea a Rusiei.

Adresându-se reporterilor înaintea unei sesiuni a parlamentului taiwanez pentru a discuta despre invazia rusă a Ucrainei, Chiu a spus că „dacă există un război, să fiu sincer, toată lumea va fi nefericită, chiar și cei învingători”. El a adăugat: „Urmărim cu calm evoluțiile și ne pregătim în consecință”.

China ar putea copia modelul rusesc

Invazia Ucrainei de către Rusia a reanimat alarma în Taiwan că s-ar putea confrunta cu un scenariu similar.

Taiwanul este o națiune independentă cu guvern propriu, însă China a considerat statul insular ca pe o provincie separatistă și s-a ambiționat că într-o zi îl va recupera.

Săptămâna trecută, expresia „Ucraina astăzi, Taiwan mâine!” a populat rețelele sociale din Taiwan. Totuși, Guvernul Taiwanului a minimizat în mod categoric comparațiile cu Ucraina.

În timp ce autoritățile și-au sporit nivelul de alertă, președintele Tsai Ing-wen a declarat că există „diferențe fundamentale” în conflictele geopolitice, inclusiv bariera geografică a strâmtorii Taiwan între insulă și China, conform BBC.

SUA acuză Rusia și China că răspândesc „minciuni“ cu privire la armele chimice din Ucraina

Statele Unite au acuzat miercuri Rusia şi China că răspândesc "în mod intenţionat" "minciuni" despre presupuse laboratoare americane de arme biologice şi chimice în Ucraina, spunând că se tem că Rusia foloseşte astfel de arme interzise, notează AFP.

"Kremlinul răspândeşte pur şi simplu în mod intenţionat minciuni potrivit cărora Statele Unite şi Ucraina desfăşoară activităţi legate de arme chimice şi biologice în Ucraina", a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price, într-un comunicat.

"Am văzut, de asemenea, responsabili din Republica Populară Chineză care colportează aceste teorii ale conspiraţiei", a adăugat el.

"Nu este prima dată când Rusia inventează astfel de acuzaţii false împotriva unei alte ţări", a afirmat el, dând asigurări că acestea au fost "infirmate definitiv şi în mai multe rânduri" (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel