Talibanii cenzurează TikTok pentru că ar ”înșela” tinerii. Două treimi din populație au mai puțin de 25 de ani

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Talibanii vor să cenzureze aplicația TikTok în Afganistan, pentru că ar ”înșela” tinerii.

Talibanii au ordonat interzicerea aplicației TikTok și a jocului online multiplayer PUBG, insistând că îi conduce pe o cale înșelătoare pe tinerii afgani. Gruparea militantă a spus că va interzice posturilor de televiziune, de asemenea, difuzarea a ceea ce a considerat „material imoral”.

Decizia vine după interdicțiile recente pentru muzică, filme și telenovele.

Talibanii au promis o abordare mai blândă odată instalați la guvernare, când au preluat puterea anul trecut, dar au restrâns din ce în ce mai mult libertățile, în special cele pentru femei.

Generația tânără ar fi indusă în eroare

Grupul islamist era cunoscut pentru versiunea lor severă a guvernării după legea Sharia, care a caracterizat prima lor perioadă la putere între 1996 și 2001.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Inamullah Samangani, a spus că cea mai recentă interdicție este necesară pentru a „preveni ca generația tânără să fie indusă în eroare”. Nu este clar când va intra în vigoare interdicția și pentru cât timp. Este pentru prima dată când talibanii interzic o aplicație de când au venit la putere în august anul trecut.

TikTok și PUBG au devenit și mai relevante pentru tinerii afgani în ultimele luni, deoarece multe alte forme de divertisment au fost interzise, ​​spune Hameed Shuja, editorul serviciului afgan al BBC. TikTok, în special, a fost popular printre tinerii cărora le place să filmeze clipuri video scurte și pline de umor și să le posteze pe platformă.

PUBG, care este prescurtarea de la PlayerUnknown's Battlegrounds, este un joc de online de tip război, creat de un dezvoltator sud-coreean care a fost, de asemenea, destul de popular. O încercare anterioară a fostului guvern de a interzice PUBG a fost lipsită de succes.

Afganistanul are o populație tânără

Numărul utilizatorilor de internet din Afganistan a crescut rapid în ultimii ani, împreună cu populația sa tânără, având aproximativ nouă milioane de utilizatori în prezent. Aproape două treimi din populația de 39 de milioane a țării au vârsta de 25 de ani și mai puțin.

Interdicția a fost anunțată joi, în aceeași zi în care patru explozii separate au zguduit mai multe orașe din Afganistan, inclusiv la o moschee șiită din orașul Mazar-e-Sharif. Cel puțin 31 de persoane au fost ucise și 87 au fost rănite. Gruparea Statul Islamic a recunoscut că a comis atacul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel