Talibanii interzic sunetul vocii feminine în public, iar bărbaților purtarea cravatei, bărbieritul, tunderea bărbii

Guvernul taliban din Afganistan a ratificat o lege pentru propagarea virtuții și prevenirea viciului ce impune folosirea vălului pentru o acoperire a feței femeilor și condamnă sunetul vocii unei femei în public ca o ofensă împotriva modestiei, aplicând astfel cea mai strictă interpretare a dreptului islamic, informează vineri EFE. 

Legea a fost ratificată joi seara de Emiratul Islamic al Afganistanului, așa cum se numește regimul taliban de facto, au confirmat vineri pentru EFE surse oficiale talibane. Legea cuprinde 35 de articole, împărțite în patru capitole, ce abordează probleme precum vălul integral sau hijabul pentru femei, îmbrăcămintea bărbaților și reglementări privind mass-media.

'În conformitate cu această lege, Ministerul (pentru Propagarea Virtuții și Prevenirea Viciului) este obligat să poruncească binele și să interzică răul (...) și este responsabil, de asemenea, pentru pacea și fraternitatea între oameni', a indicat purtătorul de cuvânt. al Ministerul Justiţiei, Barkatullah Rasooli, într-o declaraţie publicată vineri de canalul afgan Tolo News.

În plus, ministerul trebuie să 'împiedice oamenii să se implice în prejudecăţi etnice, lingvistice şi regionale', a adăugat el. În articolul care se referă la hijab, norma legală stabilește drept necesar ca femeile să își acopere fața și corpul pentru a evita „să ducă în ispită”.

De asemenea, se va evita sunetul vocii feminine în public sau folosirea vocii ridicate de către femei, inclusiv cântatul, recitatul sau vorbitul la microfon. Totodată, legea interzice șoferilor să transporte femei adulte fără un tutore legal de sex masculin.

'Implementarea sharia și a hijab-ului este linia noastră roșie. Nu putem negocia cu nimeni în aceste chestiuni', a declarat ministrul pentru Propagarea Virtuţii şi Prevenirea Viciului, Mohammad Khalid Hanafi, într-o întâlnire cu autorităţile, potrivit Tolo.

În ceea ce privește bărbații, articolul 22 interzice sau condamnă purtarea cravatei, bărbieritul, tunderea bărbii sub lungimea pumnului sau pieptănatul, considerând-le încălcări ale legii islamice. Lege include, de asemenea, prevederi generale privind mass-media și obligația acestora de a se adapta la sharia, precum și interzicerea 'umili sau insultării musulmanilor'.

Potrivit talibanilor, noile reglementări respectă sharia islamică și normele școlii hanafite, una dintre cele patru școli principale ale jurisprudenței islamice sunnite. Din punctul de vedere ale unor analişti, talibanii nu urmează o şcoală anume de jurisprudenţă. Interpretările și aplicarea legii islamice ale regimului taliban se bazează în mare parte pe tradiția hanafi, însă abordarea lor este mai strictă și fundamentalistă.

În pofida faptului că multe dintre interdicțiile care le privesc pe femei au fost puse deja în aplicarea revenirii talibanilor la putere, în urmă cu exact trei ani, această lege impune uniformitate și rigoarea pedepsei în aplicarea acesteia, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel