Tânăr profesor de sport, înecat în lacul Tarnița. Trupul a fost găsit după 20 de ore de căutări

Foto: Facebook Salvamont Gorj
Foto: Facebook Salvamont Gorj

Un tânăr de 23 de ani s-a înecat în lacul Tarnița din județul Cluj.

Un bărbat care a murit înecat sâmbătă în lacul Tarniţa din judeţul Cluj a fost recuperat de scafandri duminică, cu ajutorul unor echipamente de ultima generaţie. Dispeceratul Naţional Salvamont a anunţat că s-a folosit un detector performant şi o dronă subacvatică, aparţinând Serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj, conform Agerpres.

Tânărul de 23 de ani era profesor de educație fizică, iar apropiații spun că acesta ar fi știut să înoate.

Comunicatul Salvamont Gorj

“Acţiune în derulare a salvatorilor acvatici şi subacvatici din cadrul Serviciilor Salvamont-Salvaspeo Cluj şi Gorj pentru recuperarea unei persoane înecate ieri în lacul Tarniţa. După ce căutările de ieri cu scafandri nu au dat rezultate, astăzi se va folosi pentru căutare unul dintre cele mai performante detectoare din lume, precum şi o dronă subacvatică, echipamente de ultima generaţie şi de mare performanţă, aflate în dotarea Serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj”, a scris Dispeceratul pe Facebook.

Aceste tehnologii au fost implementate de Salvamont Romania, în parteneriat cu Vodafone Romania şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Gorj, pentru a asigura siguranţa salvatorilor şi a eficientiza acţiunile de căutare-salvare.

Echipamentele au fost prezentate în premieră acum o lună

“Nu întotdeauna echipele de salvare pot fi anunţate în timp util, mai ales când vorbim de puterea apelor, însă şi în aceste situaţii deja tragice venim în sprijinul familiei îndurerate”, a transmis Dispeceratul pe Facebook.

Echipamentele folosite la Tarniţa au fost prezentate luna trecută, în premieră naţională, la exerciţiul Aquares 2023, organizat pe lacul Sâmbotin din judetul Gorj. Acolo s-au demonstrat capacităţile unor drone subacvatice, drone aero cu posibilitate de transport şi lansare de echipamente medicale şi de salvare, lansatoare de coardă şi alte dispozitive de salvare acvatică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel