Tânăra care și-a ucis prietena, condamnată la 16 ani de închisoare pentru crima din Mangalia

Foto cu rol ilustrativ: Kindel Media/ Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Kindel Media/ Pexels

Curtea de Apel Constanța a decis joi ca tânăra de 19 ani, care anul trecut și-a ucis prietena, să execute 16 ani de detenție. Cadavrul victimei a fost găsit într-un geamantan, sub o bancă într-un parc din Mangalia. Decizia este definitivă.

Judecătorii au admis contestația formulată de mama victimei împotriva sentinței inițiale a Tribunalului Constanța, care prevedea 15 ani și trei luni de închisoare. Tânăra, Atănăsoaie Loredana Ionela, a fost condamnată la 13 ani de închisoare pentru omor, la 2 ani pentru furt calificat și la 1 an pentru acces ilegal la un sistem informatic, toate faptele fiind comise la data de 5-6 august 2023.

De asemenea, aceasta a primit și pedepse de 3 ani pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și pentru operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar. Pedeapsa finală este rezultatul contopirii acestor sentințe, cu adăugarea unui spor de 3 ani.

"În baza (...) admite apelul declarat de partea civilă Anăcuţă Paulina împotriva sentinţei penale nr. 148/10.04.2024 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul (...) desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi rejudecând: În baza (...) condamnă pe inculpata Atănăsoaie Loredana Ionela - la pedeapsa închisorii de 13 ani pentru săvârşirea infracţiunii de omor (faptă săvârşită la data de 05/06.08.2023). În baza (...) condamnă pe inculpata Atănăsoaie Loredana Ionela la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat (faptă săvârşită la data de 06.08.2023). În baza (...) condamnă pe inculpata Atănăsoaie Loredana Ionela la pedeapsa închisorii de 1 an pentru săvârşirea infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic (faptă săvârşită la data de 06.08.2023). Menţine pedepsele de 3 ani de închisoare aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos (faptă săvârşită la data de 06.08.2023) (...) şi de 3 ani de închisoare aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar (faptă săvârşită la data de 06.08.2023) (...), aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea de 13 ani închisoare, la care se va adăuga un spor de 3 ani închisoare, urmând ca inculpata să execute pedeapsa de 16 ani închisoare. (...) Definitivă. Pronunţată, (...) astăzi, 4 iulie 2024", se arată în soluţia pe scurt dată de judecători.

În aprilie 2024, Tribunalul Constanța o condamnase inițial pe Atănăsoaie la 12 ani și 6 luni pentru omor, 1 an și 6 luni pentru furt calificat și câte 3 ani pentru infracțiunile financiare și 9 luni pentru acces ilegal la un sistem informatic. Prin contopirea pedepselor, rezultase o sentință finală de 15 ani și 3 luni.

Cadavrul victimei, o tânără de 18 ani din Vaslui, a fost descoperit pe 6 august 2023, prezentând urme de violență. Potrivit anchetatorilor, cele două tinere erau prietene din copilărie și veniseră împreună pe litoral pentru a lucra ca cameriste la un hotel. Un conflict spontan, generat de o infidelitate a victimei, a dus la tragicul incident, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel