EXCLUSIV  Tânără din Ismail, Ucraina: Nu mai e benzină la pompe. Bancomatele sunt goale

Foto Agerpres
Foto Agerpres

O tânără din Ismail a relatat pentru DC News despre situația în care se află populația civilă din vestul Ucrainei, din apropierea graniței cu România. 

Mulți ucraineni sunt puși în situația fie de a-și părăsi țara, fie de a se adăposti. O tânără ucraineană ne-a povestit prin ce trece acum. Textul este adaptat pentru a evita formulările mai greu de înțeles. 

”La Odesa au fost trei cazuri de împușcături și ceva zgomote. Zelenski a zis să ne menținem calmul. 

Combustibil pentru mașini nu mai este, pentru că oamenii stăteau pe kilometri întregi ca să-și alimenteze mașinile. Bancomatele tot așa. Multă lume stă la rând, dar băncile nu mai au bani.

De mâine, se închid grădinițele și școlile.

Poze nu am pentru că toți se străduiesc să nu cheltuie bateria de la telefon. Toți stau cu frică, nu cumva să se stingă lumina și internetul”, ne-a spus Miroslava Rabey, din Ismail. 

Întrebată dacă va rămâne în Ucraina, Miroslava ne-a răspuns că da, printr-un ultim mesaj pe care ni l-a trimis. 

”Da, dar nu pentru mult timp. Ei dacă împușcă, nu trag în oameni, doar acolo unde sunt clădirile cu arme.”, ne-a mai spus tânăra. 

Uber și McDonalds își sistează activitatea în Ucraina

Lanțul de fast-food McDonald's  închide toate punctele din Ucraina pentru siguranța angajaților și a familiilor acestora, scrie Interfax. ”Angajații noștri stau acasă cu familiile lor pentru siguranța lor”, a spus corporația pe Facebook.

Primul McDonald's din Ucraina a fost deschis pe 24 mai 1997 la Kiev. Acum, rețeaua are 109 restaurante în 24 de orașe.

Mai devreme, comercianții cu amănuntul au început să raporteze despre modul în care lucrează în conformitate cu legea marțială. La benzinării a existat o cerere rapidă pentru combustibil, OKKO a introdus o restricție privind vânzarea de benzină și motorină.

Serviciul de taxi Uber a încetat să mai funcționeze în Ucraina, a declarat compania într-un comunicat.

”Cursele Uber nu sunt disponibile în această regiune în acest moment.”, se arată în mesajul companiei.

În Lviv, aplicația arată că nu există călătorii disponibile. În Harkiv și Odesa, este afișat și un mesaj că călătoriile în regiune nu sunt disponibile.

"Din cauza creșterii tensiunilor geopolitice și a evenimentelor recente, am decis să suspendăm temporar aplicația. Siguranța tuturor utilizatorilor aplicației este prioritatea noastră. Continuăm să monitorizăm circumstanțele și sperăm că aceasta este o situație temporară", au declarat reprezentanții companiei pentru Interfax. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel