Tancurile israeliene au intrat în Khan Younis. Corpul de Artilerie operează în interiorul Fâșiei Gaza pentru prima dată de la începutul operațiunilor

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Reuters: Trupele terestre israeliene au avansat, după o noapte lungă de lupte, în orașul Khan Younis.

Tancurile israeliene s-au luptat pentru a ajunge în centrul orașului Khan Younis duminică, într-o nouă și majoră ofensivă către inima principalului oraș din sudul Fâșiei Gaza.

Localnicii au declarat că tancurile au ajuns pe principala arteră nord-sud care traversează mijlocul orașului Khan Younis, după confruntări intense pe parcursul nopții care au încetinit avansul israelian dinspre est. Avioanele de război bombăneau zona din vestul asaltului.

"A fost una dintre cele mai cumplite nopți, rezistența a fost foarte puternică, am putut auzi focuri de armă și explozii care nu s-au oprit ore întregi", a povestit un tată a patru copii alungat din Gaza City și care se adăpostea în Khan Younis, într-un interviu pentru Reuters. Acesta a refuzat să-și dezvăluie identitatea din teama represaliilor, notează Reuters.

"În Khan Younis, tancurile au ajuns pe strada Jamal Abdel-Nasser, care se află în centrul orașului. Lunetiștii și-au ocupat pozițiile pe clădirile din zonă", a adăugat el.

Israelul a lansat asaltul asupra lui Khan Younis în această săptămână după prăbușirea unui armistițiu, extinzând războiul terestru în jumătatea sudică a Gazei într-o nouă etapă extinsă a campaniei sale de două luni pentru eliminarea militanților Hamas. Organizațiile internaționale de ajutor uman spun că acest lucru i-a lăsat pe cei 2,3 milioane de locuitori ai enclavei fără niciun loc unde să se ascundă.

Corpul de Artilerie operează în interiorul Fâșiei Gaza.

De la declanșarea războiului, Corpul de Artilerie a acționat la granița Fâșiei Gaza, oferind sprijin cu foc pentru forțele terestre în operațiunile și eforturile de salvare.

În ultimele zile, soldații din Brigada 282 au fost desfășurați în Fâșia Gaza, colaborând cu Brigada 188 în zona Shuja'iyya a Fâșiei Gaza.

În timpul operațiunilor lor, Corpul de Artilerie a lovit peste 20 de ținte teroriste, inclusiv facilități de stocare a armelor, case capcană și infrastructura teroristă a organizației teroriste Hamas.

Comandantul Companiei din Batalionul 411 al Brigăzii 282, CPT Yonatan, a declarat: "În zilele recente, batalionul a asistat Brigada Blindată 188 în operațiunile sale din zona Shuja'iyya. În cadrul misiunii noastre, am tras proiectile explozive și de fum pentru a sprijini avansul trupelor și pentru a oferi acoperire focului pentru salvarea forțelor implicate în luptă cu teroriști folosind mitraliere și RPG-uri în aleile înguste."

"Cu câteva zile în urmă, am intrat în zona Shuja'iyya cu artileria și am lansat proiectile către infrastructura inamică, case capcană și facilități de stocare a armelor. Am îndeplinit misiunea, distrugând peste 20 de clădiri, și apoi ne-am reîntors în zona noastră de desfășurare pentru a susține forțele.", notează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel